Op de koffie bij Restaurant GYS

Gys houdt van goed en biologisch eten en mensen. En dat resulteerde 2 jaar geleden in een nieuw horeca-concept op de Voorstraat in Utrecht. Als je binnenkomt proef je meteen de relaxte en ongedwongen sfeer. Restaurant Gys is bedoeld voor iedereen. De kaart is biologisch, lokaal en naast, koffie met huisgemaakt taartje of een lekker lokaal biertje en hamburger kun je ook terecht voor vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. Voor ieder wat wils. De inrichting van restaurant Gys is fris en licht, met groentinten. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, hout en hergebruik van meubels. Een aantal medewerkers hebben zelfs meegeholpen met het schilderen van de stoelen en de wanden voordat dit restaurant open ging. De tafels, bar en plantjes aan de muur zijn de Gijsbert Worst van Atelier GSBRT ontworpen. Het logo en website door Studio September ontworpen ism Martijn van de Zuidwind.

Het gaat goed met Gys. Inmiddels is er een 2e restaurant op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht bijgekomen. Heel fijn, want nog dichter bij mijn huis ­čśë Dat Gys ook van mensen houdt bewijst wel weer het inititief van restaurant SYR. Door een geslaagde crowdfunding-actie opent het eerste restaurant voor vluchtingen binnenkort haar deuren in Utrecht. Een restaurant met heerlijke Syrische gerechten, bereid met een Europese twist en zoveel mogelijk lokale en biologische producten. In de keuken en de bediening zullen mensen werken die kortgeleden als vluchteling naar Nederland kwamen.

beeldstrook_restaurant-GYS02

Ik ging bij GYS op de koffie in de Voorstraat in Utrecht. De koffie die ze schenken is van Koek & Boon, maar daarnaast kun je ook een pittiger kopje koffie gaan: GYS heeft zelf zijn eigen bonen gebrand bij Koffiebranderij Don’s Skip Coffee, lekker voor een cappuccino. Bij koffie hoort natuurlijk een lekker taartje. Het glutenvrije limoen-kokostaartje op de foto staat net op de nieuwe kaart van GYS en smaakt heerlijk. En met het zonnige weekend in het vooruitzicht: je kunt ook op het terras terecht bij Gys. Fijn weekend!

Restaurant GYS, Voorstraat 77 & Amsterdamsestraatweg 113 in Utrecht, zie ook gysutrecht.nl
Meer weten of restaurant SYR? Houd de website in de gaten: restaurantsyr.nl

Please follow and like us: