Binnenkijken bij Place to BB in Dordrecht

Place to B&B in Dordrecht

Kennen jullie deze sfeervolle B&B in Dordrecht al? Onlangs bezochten wij een weekendje Dordrecht en stuitte op Place to B&B. De B&B ligt in hartje centrum in een van de oudste straten van Dordrecht: de Wijnstraat. Aan de Wijnstraat staan veel monumentale en statige panden, waarbij meteen duidelijk wordt dat Dordrecht een rijke geschiedenis heeft. De B&B is gevestigd in een oud herenhuis. De inrichting is licht en Scandinavisch en met weinig middelen weten de Sander & Nancy een fijn sfeertje neer te zetten.

beeldstrook_placetoBB01In de zomer van 2015 opende de B&B haar duren nadat de eigenaren Sander & Nancy het pand flink hadden opgeknapt en ingericht. De B&B is ruim opgezet en biedt ruimte voor een romantisch weekend voor 2 of voor het hele gezin. Naast eethoek met zelfgemaakte bar van houten panelen is er een ruime zithoek voor het hele gezin. Er is een aparte slaapkamer met 2 stapelbedden voor de kids. Een romantisch weekend voor twee? De slaapkamer is ingebouwd in een cosy ruimte, dat voelt als een soort bedstee. Boven het bed hangen speels gedrapeerde Cotton Balls Lights.

beeldstrook_placetoBB02

De badkamer bevind zich tegenover de slaapkamer en is minimalistisch en praktisch ingericht. Zowel voor de badkamer, hal als slaapkamer zijn stoere schuifdeuren geplaatst.De B&B doet denken aan een oud winkelpand vanwege het grote raam aan de voorzijde. Hier is een gezellig eethoek ingericht waar je heerlijk kunt ontbijten met zicht op de Wijnstraat. Ook kun je aan de overzijde bij Coffeelicious terecht voor een uitgebreid ontbijt en heerlijke koffie! Een aanrader, niet alleen voor het ontbijt ook voor de vriendelijke bediening!

beeldstrook_placetoBB02

Ook overnachten bij Place to B&B? Kijk voor meer info en boekingen op hun website: www.placetobenb.nl
Place to B&B, Wijnstraat 225, Dordrecht

To do in Dordrecht:
borrelen in het Energiehuis: een oude elektriciteitscentrale van begin 1900 omgebouwd tot Cultureel Podium, bar en restaurant. Noordendijk 148

Hippe hotspot en place to be op vrijdag avond: eten bij restaurant Post (voormalig postkantoor). Een gastrobar, restaurant en patisserie in een. Johan de Wittstraat 128, Dordrecht

Cultuur: Dordrechts Museum, een van de oudste musea in Nederland en opgericht in 1842, niet alleen voor de collectie en de wisselende exposities ook het pand zelf is de moeite waard om te bezoeken. Museumstraat 40, Dordrecht

Stadswandeling: Dordrecht heeft een prachtig oud centrum en rijke geschiedenis als handelsstad. Vergeet ook zeker niet een bezoekje aan de oude haven te brengen.

Grootste zaden-winkel van Nederland: Midden in Dordrecht, in een mooi winkelpand uit de jaren dertig aan de Voorstraat, zit sinds 1926 Vreeken’s Zaden. Een walhalla voor liefhebbers van moestuinen en bloementuinen!

En natuurlijk Villa Augustus, net buiten Dordrecht in de monumentale watertoren. Hier binnenkort meer over op de blog van BloomInspiration.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: