Places to be:’The Standard, Jazz & Food in Kopenhagen’

Interior & foodlovers opgelet! Mocht je binnenkort een citytrip naar Kopenhagen plannen dan is The Standard zeker het bezoeken waard. Claus Meyer van NOMA , Meyers Madhus en jazzmuzikant Niels Lan Doky hebben hun krachten gebundeld en combineerde drie restaurants en jazzclub ineen: “The Standard”. In het voormalige historische Douane Kantoor uit 1837 bevinden zich drie verschillende restaurants. Op de begane grond bevinden zich Almanak en Verandah. Bij Almanak (eerste drie foto’s) kun je terecht voor de traditionele Deense keuken. Restaurant Verandah (onderste foto’s) bevindt zich tevens op de begane grond met mooi uitzicht op het water. Hier serveren zij oa Indische gerechten van seizoensgebonden en regionale producten. Aansluitend kun je de avond afsluiten met een jazzavondje in de Jazzclub. Vooraf reserveren is een aanrader.

beeldstrook_restaurant-Almanak-CPH

Het interieur van Almanak is ontworpen door Holmbäck Nordentoft samen Christina Meyer Bengtsson. 8000C leverde in samenwerking de ontwerpers van Holmbäck Nordentoft de massief houten NamNam stoelen. De prachige Mingus lampen boven de tafels zijn ontworpen door Cecile Manz voor Lightyears. De vorm van de lamp is organisch, de top van de lamp is vlak en uitgerust met een acryl armatuur die het mogelijk maakt het licht zacht te laten stralen. Mingus is vervaardigd uit aluminium en gelakt in zes mat nuances . Naast zuiver wit , zijn er vijf andere kleuren : blauw – zwart, neutraal grijs , stoffige mosgroen , een lichte groene tint die lijkt celadon groen en een gebroken witte nuance een beetje doet denken aan kalksteen.

beeldstrook_restaurant-Almanak-CPH02

Het interieur van restaurant Verandah is samen met Meyer ontworpen door het Deens-Italiaanse design duo GamFratesi. GamFratesi is een samenwerkingsverband tussen de Deense Stine Gam (1975) en de Italiaanse Enrico Fratesi (1978). Een bekend en hedendaags ontwerp is de Beetle Chair van GamFratesi voor Gubi. De Beetle Chair is geïnspireerd op de natuur en laat zien hoe functioneel Deens Design stijlvol wordt gecombineerd met Italiaanse flair. De Beetle Chair in verschillende kleuren en maten te verkrijgen, van eettafelstoel, barkruk tot loungechair. In Nederland o.a. te verkrijgen via www.flinders.nl De koperen hanglamp Orient boven de tafels is ontworpen door Jo Hammerborg in 1963 en opnieuw uitgebacht door Lightyears in 2013 in samenwerking met de familie van Hammerborg. De lamp heeft aan de bovenzijde verticale sleuven waardoor het licht gefilterd wordt en hierdoor zorgt voor een zacht , aangenaam licht.

The Standard, Copenhagen
44 Havnegade
DK-1058 København K
www.thestandardcph.dk

 
Please follow and like us: