Rabarber frambozen witte chocoladecheesecake-taart

De afgelopen tijd maakte ik een aantal verschillende rabarbertaarten voor o.a. de Open Dagen van Tuinderij Eyckenstein. Regelmatig kreeg ik de vraag of ik niet mee wilde doen aan de Streektaart2016. Deze taart maakte ik uiteindelijk voor de Streektaart2016 die werd georganiseerd tijdens de Streekmarkt bij Het Lokaal. De taart is gemaakt met producten uit de streek en dat was ook de categorie waar mijn voor had aangemeld. Eigenlijk zou er nog een categorie moeten zijn waar deze taart prima tussen zou passen: ambachtelijke en robuuste taarten met liefde gemaakt! Haha, het is zeker niet moeders mooiste. In de categorie patisserie heeft dan ook een beeldschoon frambozen chocolade-taartje gewonnen en terecht. blog-680px-rabarber-cheesecaketaart

Diezelfde dag hadden wij ook een familiedag, de zogeheten en traditionele Blommendag (mijn familie heet van der Blom, vandaar de naam ­čśë Mijn taart viel helaas niet in de prijzen bij de Streektaart2016, maar bij mijn familie viel de taart volop in de smaak. En werd ik ook gevraagd door familieleden of ik het recept wilde delen op mijn blog. Hierbij dan deel ik het recept graag en uiteraard niet alleen voor mijn familie maar voor iedereen die wil. Ik heb het recept tevens nog wat verfijnd, zodat de taart nog lekkerder is. En om de taart een feestelijk en smakelijk tintje te geven decoreer je de taart met eetbare bloemen, zoals op de foto met viooltjes. Je kunt het recept hier downloaden.

 

Op de foto: taartplateau Oldenhof Kookwinkel, groen bord Serax, servet Dille & Kamille, vork priv├ębezit.

Please follow and like us: