Terra Roze + droogbloemen

Trendblog: Terra roze & droogbloemen

De kleurtrend voor 2019 sluit helemaal aan bij de zomer: warme terra kleuren met zachte Nude roze tinten! Zittend vanuit een strandstoel tijdens mijn vakantie met laptop op schoot heb ik eindelijk de rust om deze blog te schrijven. Ze lag al een tijdje op stapel, de foto’s al gemaakt. Maar niets is minder erg, want deze trend past perfect bij de zinderende zomer! De zandkleuren en aardetinten doen je denken aan een strandwandeling met een mooie ondergaande zon met zachte pasteltinten. Tijdens zo’n wandeling vind ik het heerlijk om schelpen te verzamelen. En deze passen helemaal bij een zomerse vibe en deze kleurtrend!

Kleurtrend Terra Roze

Vorig jaar schreef ik een blog over de kleurtrend New African waarbij we verlangen naar lang bestaande culturele tradities in combinatie met duurzaamheid en welbeing. Warme kleuren als terracotta, sienna, koraaltinten en oker zagen we terug in het interieur. De kleurtrend Terra Roze sluit hier naadloos op aan. Dit kleurenpalet loopt van zachtroze naar roestbruin.

Holy Terra

Bij overburen gaan ze voor crafted aardekleuren verfspecialiste Colora met het kleurenpalet Holy Terra dat is gebaseerd op de natuurlijke aardse en crafted kleuren. Handgeweven textiel, aardewerk, gevlochten materialen en natuurlijke gesteentes passen bij deze kleurentrend. Naast traditionele ambachten kun je deze kleurtrend ook perfect matchen met innovatieve design interieurs. Of combineer met kringloop of vintage meubels of recycle meubels door ze in een nieuw jasje te steken met deze Crafted kleuren. De kleuren op de kleurenkaart zijn Skin en Rose van Amazona Krijtverf, Spiced Honey en Pink Nudity van Flexa en Earth Red van Farrow & Ball.

Terra Roze + droogbloemen

Terracotta Nova

New African viert cultureel erfgoed op een eigentijdse manier, geïnspireerd door folklore details, zoals patronen, stiksels, borduurwerk, snij –en houtwerk, terracotta en keramiek. Ook in de kleurtrend Terra Roze zien we terracotta aardewerk terug, maar dan in eigentijdse en verrassende toepassingen.

Terra Roze + droogbloemen

Droogbloemen & terra roze

Droogbloemen ouderwets? Doen droogbloemen ons denken aan stoffige boeketjes bij oma thuis? Niet langer meer, want droogbloemen zijn hip! We zien ze volop op Instagram voorbij komen en ook zien we steeds meer bloemisten die weer met droogbloemen werken. Combineer droogbloemen met een mooie vintage vaas van aardewerk of een eigentijds design van terracotta en maak een eigentijds droogbloemenboeket. Meer inspiratie op doen met de kleurtrend Terra Roze en droogbloemen? Houdt de blog in de gaten voor leuke DIY’s en inspiratie!

Op de foto’s: vaas aardewerk VINT, kop espresso Terracotta van Archive Studio, roze bakje, zachtroze bakje, knijper goudkleurig + terracotta mokje van Søstrene Grene, Cotton Cord grijsgroen via Ompak, laboratoriumfles met kurk via Braumarkt, droogbloemen Intratuin, muurkleur Skin en deurkleur Rose van Amazona Krijtverf, verf-kleurenkaarten: achtergrond Skin en grote verfkaart Rose van Amazona Krijtverf, kleine kleurenkaart Red Earth van Farrow & Ball, kleine kleurenkaart Pink Nudity en canvasdoek Spiced Honey van Flexa, bord roze van Hester de Wolff,  letterpers kaart Love You to the Moon & Stars van Letterpers, tasje Monk & Anna.

Please follow and like us: