Tulpen Helleborus Little Green

Tulpen & Helleborus X Little Greene’s GREEN

Na een week vol winterse taferelen en sneeuw verlangen we hier al stiekem een beetje naar het voorjaar. Het een prachtige week vol mooie sneeuwlandschappen en het voor zo flink dat er zelfs al mensen geschaatst hebben. Toch moeten we nog even geduld hebben voor het voorjaar zich laat zien. Want ook deze week worden en weer flink wat winterse dagen met sneeuw voorspelt. Om het voorjaar al een beetje binnen te laten doken wij afgelopen week de fotostudio in.

We maakten  deze fotoserie en lieten we ons inspireren door Little Greene’s nieuwste verfkleurenlijn GREEN in samenwerking met National Trust. Het bijzondere van deze samenwerking is dat het heeft geleid tot een uitgebreid verfonderzoek in de huizen en tuinen van National Trust, welke verspreid liggen over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het resultaat is de prachtige nieuwe kleurenkaart Green.

GREEN by Little Greene

Green is een bijzondere selectie van 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in National Trust erfgoed. Daarnaast zijn in de Green kleurenkaart ook enkele belangrijke groentinten uit de Little Greene archieven en de huidige kleurenkaart opgenomen. De Green kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn), de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw en zelfs de mythische vogels van het behang, welke rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Zodoende bevat Green een aantal intrigerende verhalen en een scala aan schitterende groenen in een uitgebreide reeks van tinten.

Tulpen & Helleborus X Green

Bij BloomInspiration zijn we gek op bloemen! januari is de start van het tulpenseizoen. De Nationale Tulpen dag wordt iedere derde zaterdag van januari gevierd in Amsterdam. Gekweekte tulpen kunnen niet in een warm klimaat worden gekweekt, omdat ze een koude nacht en een koude winter nodig hebben om te kunnen groeien. Tulpenbollen worden gewoonlijk in oktober en november geplant. De bloeiperiode loopt van half april tot in mei. Vanaf januari zijn de gekweekte tulpen volop bij bloemenwinkels en tuincentra te verkrijgen. Je kunt de tulpen met bol en al in pot of los kopen, de losse tulpen in bol staan mooi in een transparante vaas. En als de tulpen zijn uitgebloeid kun je ze afknippen en de bol met steel en al op een zonnige plek in de tuin zetten.

Helleborus of winterroos

De Helleborus wordt ook wel winterroos genoemd, want ook deze bloeit al vroeg in het seizoen en sommige bloeien al in januari. Het blijft spectaculair, een plant die bloeit op het moment dat de meeste tuinplanten winterslaap houden. De Helleborus (ook bekend als kerstroos) trakteert van november tot en met maart op grote witte bloemen met in het hart een prachtige kroon van meeldraden. Sneeuw of vorst kan de plant hebben: de takken gaan weliswaar iets hangen, maar zodra de temperaturen omhoog gaan, richt de Helleborus zich weer op.

Mooi mix van bloemen

Combineer de tulpen met een paar Helleborus takken en zet ze op een mooie vaas. Maak een mooie mix van verschillende tulpen en kies voor een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes. Er zijn opvallende franje tulpen met gekartelde bloemblaadjes en Franse tulpen. Franse tulpen hebben staan op een lange steel staan en geven mooie grote bloemen! Het geheel steekt mooi af tegen de geschilderde wand met de kleur Three Farm Green uit de GREEN collectie van Little Green & National Trust. Samen vormt het een mooi klassiek geheel. De Pineapple vaas van Lenneke Wispelwey geeft het een eigentijdse knipoog!

Tulpen Helleborus Little GreenLittle Green

Little Greene is een onafhankelijk familiebedrijf.  Met een kleine fabriek in het voorgebergte van Snowdonia in Wales en een hoofdkantoor in Manchester. Het is de enige Britse fabrikant, die nog steeds een compleet assortiment aan traditionele en moderne, decoratieve verven produceert. De verven van Little Greene  zijn milieu- en kindvriendelijke, watergedragen en op olie gebaseerde verven. Ze zijn beschikbaar in afwerkingen voor wanden, plafonds, houtwerk en vloeren en voor het exterieur van het huis. De verven zijn ontwikkeld als aanvulling op een ongeëvenaarde verzameling van authentiek archiefbehang. En aangepast en opnieuw gekleurd voor het hedendaagse interieur. www.littlegreene.nl

National Trust

National Trust werd in 1895 opgericht door drie mensen, die het belang zagen in het historische erfgoed van het Verenigd Koninkrijk. Ze dragen zorg voor het behoud van plaatsen van historisch belang of natuurlijke schoonheid. Zodat iedereen ervan kan blijven genieten. Geheel onafhankelijk van de overheid zorgt National Trust voor meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer aan kustlijn. En honderden speciale plaatsen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. www.nationaltrust.org.uk

Op de foto’s v.l.n.r.: Pineapple vaas Lenneke Wispelwey, wit mokje en schaaltje van BloomInspiration, Paper Pot, Barista Bowl, Barista Plate en de Boon Spoon van Rescued, schaar privébezit. Verfkleuren uit de GREEN collectie van Little Green i.s.m. National Trust: Aquamarine 138, Wormwood 300 en Three Farm Green 306.

Please follow and like us: