11 feb Wie verras jij dit jaar met Valentijnsdag?
Dit jaar is alles anders, zelfs Valentijnsdag. Toch kan ik nog genoeg leuke dingen bedenken om mijn geliefde dit jaar te verrassen. Wie verras jij met Valentijnsdag? Je geliefde, of iemand die je lief is? Het kan zo eenvoudig; bak bijvoorbeeld zandkoekjes in hartvorm en glazuur ze roze. Decoreer met verse eetbare bloemen of gedroogde rozenblaadjes en verpak ze in een mooi doosje of porseleinen koekjesschaaltje van BloomInspiration. Het porseleinen koekjesschaaltje op de foto vind je hier in de shop. Kun je in deze tijd van het jaar dan eetbare bloemen krijgen? Jazeker! Ik bestelde deze Primula’s bij Look & Taste. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en ze leveren de plantjes met bloemen in een potje per post. Echt geweldig! Je plukt de bloemen die je nodig hebt, er zitten ook nog flink wat bloemen in knop. Dus als je ze regelmatig water geeft heb je er ook nog lang plezier van. De prachtige Macarons op de foto komen bij Bloem op de taart in Zutphen vandaan. En de zandkoekjes, die bak je natuurlijk makkelijk zelf, zie voor het recept onderaan de foto!
Zandkoekjes hart met roze glazuur
Ingrediënten:
Voor ca. 20 koekjes
- 100 gr poedersuiker
- 200 gr zachte roomboter
- 250 gr biologische bloem
- 1 ei
- Snufje zout
- uitsteekvorm hart
Klop de roomboter in een keukenmachine samen met de poedersuiker tot een zacht en romig mengsel. Meng vervolgens de bloem en het ei erdoor en voeg een snufje zout toe. Vorm met je handen een bal van het deeg. Rol met wat bloem tot een worst. Laat het afgedekt in plastic ong. 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 graden. Bestuif een schoon aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een vierkante plak met een dikte van ong. 1 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met het uitsteekvormpje hartjes in het deeg. Bak de koekjes in het midden van de oven goudbruin en gaar in 15-20 minuten. Laat de koekjes kort afkoelen op een rooster en snijd de koekjes nu goed door langs de voorgesneden lijnen van de hartvorm.
Ingrediënten:
Voor Royal Icing met bloemen
- 250 gr poedersuiker
- ½ el citroensap
- eiwit van 1 ei
- eetbare bloemen (Look&Taste)
- gedroogde eetbare rozenblaadjes
- 1-2 tl bietensap voor de kleur
Maak de Royal Icing door de poedersuiker met het eiwit en het citroensap te mengen in een keukenmachine. Voeg een paar druppels bietensap voor een roze kleur. Wil je net als op de foto een verschillende tinten roze, doe dan steeds een klein beetje Royal Icing in een apart bakje en varieer met de hoeveelheid bietensap voor een intensere of zachtere kleur. Bestrijk vervolgens de zandkoekjes nadat ze gebakken zijn met een laagje icing. Leg er vervolgens de eetbare bloemetjes over en laat drogen. De koekjes met Royal Icing en verse eetbare bloemen zijn niet zo lang te bewaren. Maak deze koekjes zo kort mogelijk voor gebruik. De koekjes met Royal Icing met gedroogde bloemetjes zijn iets langer te bewaren. Ook hiervoor geldt, maak deze koekjes kort voor gebruik. De koekjes zonder Royal Icing zijn in een afgesloten pot langere tijd houdbaar.