Wooninspiratie: Designday 2015

Designday stond al langer op mijn lijstje om te bezoeken en met een weekendje Maastricht viel dit nu mooi te combineren. We logeerde in B&B Aqui in het oude centrum nabij het Vrijthof in Maastricht. Een ideale ligging voor een B&B om op loopafstand ons in het bourgondische stadsleven te laten onderdompelen. Op zondag stonden er 2 fietsen van B&B Aqui voor ons klaar en fietsten we naar de Decorfabriek waar het evenement plaatsvond. De Decorfabriek is een historische en industriële fabriek van de nabijgelegen MOSA fabriek (en internationale, Cradle to Cradle gecertificeerde, tegelfabrikant) en wordt door SAM (Stichting Ateliers Maastricht) sinds 2011 beheert voor diverse projecten en evenementen.blog_collage_DesignDay impressie

Een impressie van een aantal leuke producten en meubels die ik spotte op dit evenement.
Grote foto : Lamp Zuid van Cedille by Françoise Oostwegel, de lamp is het eindexamen project van Françoise Oostwegel en geïnspireerd op o.a. de oude mijnlampen en is gemaakt van Limburgs eiken.
Op de foto’s van links naar rechts: lamp Bloom Chandelier en tafel van glas en staal V3RS, vogelhuisje grijs-blauw van beton DWARST, vaas met grafisch print Becka & Becka collectie, bijzettafeltjes Square geölied staal en eik/berk van Studio Basalt, krukjes Jeanne met eiken zitting en onderstel van klimtouw van Studio Sergeant, kaarsenstandaard Fles van Cedille by Françoise Oostwegel.

Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Designday staat voor onafhankelijk, toegankelijk design van ontwerpers die ook producent zijn. Design waarin originaliteit, gezond verstand, ambachtelijkheid en duurzaamheid samengaan. Daarmee staat het in een actuele ontwikkeling, waarin design veel meer betekenis krijgt dan het ontwerpen van mooie gebruiksvoorwerpen alleen. Design dat, parallel aan nieuwe technologische ontwikkelingen, de individuele toepasbaarheid van gebruiksvoorwerpen toont; waarin moderne technieken geen doel zijn, maar een middel.

Ook Designday bezoeken? Houdt hun website of facebook in de gaten voor data voor komend jaar.
www.designday.nl en www.facebook.com/Designday

 

 

 

Please follow and like us: