DIY Winterkransen

Zin in kerst en winterkransen maken!

Ja, het is weer bijna kerst en hoogste tijd om je huis klaar te maken voor de feestdagen. Wij zijn dit jaar verhuisd en ik kon niet wachten om de kerstdecoratie van zolder te halen! Daarom krijgt kerstboom dit weekend zijn plek in de woonkamer. Ik heb al een geschikte hoek gevonden waar de boom dit jaar voor het eerst mag pronken! Ook maak ik graag in deze tijd van het jaar mooie winterkransen en kerstdecoraties. Voor het e-magazine Oogstfestijn bedachten we voor de wintereditie met thema Pompoen een aantal leuke zelfmakers, met natuurlijk pompoenen! Een van deze zelfmakers is de leuke winterkrans met pompoentjes.

We schilderden de pompoenen in verschillende kleuren. Het kleurenpalet wat we hiervoor hebben gebruikt sluit helemaal aan bij de winterkleurtrend: warme aardetinten in combinatie met zachtroze en vergrijsde blauwtinten. De combinatie van kleuren en materialen maakt dat het niet te zoet wordt, maar juist stoerder! We schilderden de pompoentjes in de kleur Blanc de Blanc van Amazona Krijtverf. De werkwijze van de winterkrans vind je hieronder.

DIY Winterkransen

Winterkrans met pompoentjes maken

 • Materialen
 • Metalen ring
 • Gedroogde bloemen of giskruid
 • Groene takken (bijv. eucalyptusblad)
 • Stevig ijzerdraad/binddraad
 • Snoeischaartje
 • 2 Kleine pompoentjes
 • Amazona Krijtverf
 • Verfkwast
 • Sateprikkers
 • Touw of lint (roze lint van Intratuin)

Werkwijze
Schilder eerst de pompoentjes in een mooie kleur en laat ze drogen. De krijtverf van Amazona Krijtverf droogt snel. Zet de pompoentjes te drogen op een 2-tal sateprikkertjes. Knip de takken en gedroogde bloemen in kleinere stukjes, groot genoeg om te binden. Bind de takjes elk met een stukje ijzerdraad vast aan de ring, prik een stevig stuk ijzerdraad in de pompoen en bevestig de pompoen op de krans. Bind vervolgens een touw of mooi lint aan de krans, en leg er een knoop of strik in en geef de krans een mooi plekje in huis.

DIY Winterkransen

Net zo leuk om te maken is de krans met judaspenning. De werkwijze is hetzelfde als bij de winterkrans met pompoentjes. Hiervoor heb je een paar takken Judaspenning nodig. Deze knip je met een snoeischaartje in kleinere stukken. En bind net als bij de groene winterkrans met binddraad om een ijzeren ring.

Met dank aan: Amazona Krijtverf, ByMölle, Jurianne Matter, Kookwinkel Oldenhof en Tuinderij Eyckenstein.

Fotocredits:

Grote foto: BYGGE huisje van Jurianne Matter, Ay-Kasa Folding Crates via MakeRoom, pompoen roze, touw beige met gouddraad Intratuin, schaar privébezit, gouden kerstster vtwonen, tafel geschilderd in de kleur Rose van Amazona Krijtverf.

Foto met kleurenkaarten: geschilderd met Amazona Krijtverf, bruin gewafeld bordje Bahne via Kookwinkel Oldenhof, schaaltje in hartvorm BloomInspiration, beige touw met gouddraad Intratuin, BYGGE huisje van Jurianne Matter, pompoenlabels gratis te downloaden via Oogstfestijn magazine.

Foto’s v.l.n.r.: deur geschilderd in Marrakesh van Amazona Krijtverf, kussen Almond van ByMölle, roze bord Kitchen Trend via Kookwinkel Oldenhof, tangetje en gouden ring klein Søstrene Grene, grote groene winterkrans op de deur met witte ring Pipoos, roze lint Intratuin, wandvaasje blauw Hella Duijs, op de tafel geschilderd in de kleur Skin van Amazona Krijftverf een schaaltje in hartvort BloomInspiration, glazen facet gouden rand HEMA.

Kleurenkaartfoto: Amazona Krijtverf kleuren: Marrakesh, Skin, Roze, Duiker Blauw, Rose en Chocolat Chaud.

Please follow and like us: