Zin in het voorjaar! Leuke agendatips en uitjes & workshops.

Al voelt het nog niet zo, de (metereologische) lente is begonnen. Haal daarom de lente in huis met mooie voorjaarsbloemen! Maak van hyacinten, ranonkels, tulpen een fijn voorjaarsboeket. Ik word altijd erg blij van bloemen in huis, creëer kleine hoekjes en vul vaasjes met enkele bloemen. En heb je zin om er om uit te gaan, maar laat het weer te wensen over? BloomInspiration heeft voor jou de leukste agendatips, musea, uitjes en workshops weer voor je op een rijtje gezet. Laat de lente maar komen!

Suzanne Paap Fotografie Zinnenprikkelend

Op de foto’s:  bordje, espressokopje en vaasje: Studio Nienke van der Pol, houten lepel in kopje van Dille & Kamille, ansichtkaart van illustratrice Lieke van der Vorst www.liekeland.nl, schaar is van Hay.

Agenda voorjaar
Exposities kunst, design & fotografie , events, happenings, places to be
maart-april- mei

Rafellranden van Schoonheid
3 dec 2016 t/m 28 mei.
Textiel | Expositie
Het collectie-opdrachtenbeleid van het TextielMuseum biedt kunstenaars en vormgevers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment. De resultaten hiervan worden gepresenteerd op de tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’. Deze expositie toont textiele installaties, interactieve beelden en films van Heringa/Van Kalsbeek, Bart Hess, Nan Groot Antink, Tanja Smeets en Karin van Dam. De werken zijn in het TextielLab, de bijzondere werkplaats van het TextielMuseum, gemaakt.
Textielmuseum, Tilburg

Desiree Dolron | Overzichtstentoonstelling
18 jan t/m 4 mei
Fotografie| expositie
Singer Laren toont een overzicht van het werk van een van de meest succesvolle hedendaagse fotografen uit Nederland: Desiree Dolron (Haarlem, 1963). Internationaal geniet Dolron grote bekendheid. Het Guggenheim Museum in New York, het Victoria & Albert Museum in Londen en het Reina Sofia Museum in Madrid hebben werk van Dolron in de collectie. In Nederland is haar werk onder meer vertegenwoordigd in de verzameling van het Gemeentemuseum Den Haag.
SingerLaren, Laren

STIJLLOOS
18 febr t/ 7 mei
Kunst | expositie
Realisme versus abstractie.
Stijlloos toont de ontwikkeling in de Nederlandse beeldende kunst in de eerste decennia van de vorige eeuw. Hoe gaven kunstenaars als Jan Mankes, Jan Sluijters, Charley Toorop en Carel Willink in hun werk uiting aan dezelfde maatschappelijke kwesties en vraagstukken als De Stijl-kunstenaars?
Museum Arnhem

Home & Seek | Maarten Baas
18 febr. t/m 24 sept.
Design | Expositie
Het Groninger Museum presenteert de eerste grote solotentoonstelling van ontwerper Maarten Baas (1978). Hide & Seek, Maarten Baas laat het veelzijdige werk zien van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Naast series als Clay en Smoke, waarmee Baas wereldberoemd werd, is ook nieuw werk te zien.
Groninger Museum, Groningen

The Amsterdam Coffee Festival
10 t/m 12 mrt.
Coffee | Festival
The Amsterdam Coffee Festival is het evenement waar de innoverende subcultuur van liefhebbers van koffie, thee, chocolade en food beleefd wordt. Dit is een onmisbare ervaring voor koffiekenners, ‘Urban foodies’, belangrijke spelers uit de industrie en natuurlijk ook vele andere belangstellenden.
Westergasfabriek, Amsterdam

Workshop Handlettering | Chalkboard
11 mrt.
Workshop | Handlettering
In de Snorfabriek in Utrecht heeft Flow een eigen ruimte, de Flow Kas, waar ze onder andere workshops organiseren in samenwerking met Monique van HappyMakersBlog. Op zaterdag 11 maart is er een workshop handlettering door Chalkboard, ook bekend van gehandletterde quotes in Flow. Je kunt kiezen voor de ochtendsessie of de middagsessie. De workshop is inclusief een startpakket met marker, krijtstift en HB-potlood.
Flowkas, De Snorfabriek, Utrecht

Verven met bloemen
16 mrt.
Workshop | Groen
In deze workshop leer je van Elin Wanderlust hoe je met echte bloemen textiel kan verven. Kosten: 50 euro, inclusief materialen (bloemen, kruiden, zijde, etc), koffie/thee en wat lekkers.
Wildernis Kamerplanten & Stadstuinwinkel, Amsterdam

Creative Life
24 t/m 26 maart
Creative | Event
10.000m2 Creative Pleasure. De nieuwste en meest toffe creatieve beurs voor iedereen die niet alleen wil shoppen, maar ook de maker en het verhaal achter de producten wilt kennen. En natuurlijk ook zelf aan de lag wilt gaan. Meer dan 120 shops, 50 workshops en een bomvol programma.
Werkspoorkathedraal, Utrecht

Salon del Mobile
4-9 april
Interieur & Design | Event
De Salone del Mobile in Milaan is een van de belangrijkste internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. een week vol events, exposities en presentaties op het gebied van internationaal meubel design & interieur.
Milaan

How to catch a unicorn
12 mei 2017
trendlezing
Tijdens deze bijeenkomst deelt Els Dragt aan de hand van deze case study haar kennis, inzichten en ervaringen met je en kun je al je vragen kwijt over het toepassen van trends op verschillende doelgroepen. Georganiseerd door Trendstudio ROZENBROOD, Kosten €15,- excl. Btw, inclusief hand-out, koffie, thee en lekkers. Inschrijven kan tot uiterlijk 2 mei 2017 via Arja Vonk.
Trendstudio ROZENBROOD, Amsterdam

Workshop Papercut | Geertje Aalders
13 mei
Workshop | Papercut
In de Snorfabriek in Utrecht heeft Flow een eigen ruimte, de Flow Kas, waar ze onder andere workshops organiseren in samenwerking met Monique van HappyMakersBlog. Hoe ingewikkeld het er ook uit kan zien, íedereen kan een mooie papercut maken. In deze workshop leer je de basistechniek van het papierknippen: met een scalpel stapsgewijs een illustratie uit papier halen. Geertje laat zien hoe je kleine details uitwerkt en hoe je in diapositief naar je opzet moet kijken om het een geslaagde papercut te laten zijn.
Flowkas, De Snorfabriek, Utrecht

(D)esign Day
19 t/m 21 mei
Design | event
Designday is een podium voor design in het zuiden van Nederland, voor (eur)regionale en (inter)nationale ontwerpers, die zelf produceren. Designday staat voor onafhankelijk, toegankelijk design van ontwerpers. Dit jaar is de twaalfde editie van (D)esign Day.
SAM Decorfabriek, Maastricht

Festival Designkwartier
19 t/m 21 mei
Design | festival
Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening. Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier het domein van toonaangevende ontwerpers en nieuw talent met prikkelende projecten. Tijdens het festival zijn de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten.
Zeeheldenkwartier, Den Haag

Flavourites Feest
20 & 21 mei
Webshops | Event
Flavourites is jarig. En viert dat met een extra editie van Flavourites Live in het voorjaar, met de leukste webshops, muziek, foodstalls, workshops en demonstraties. Zie ook www.flavouritesisjarig.nl
Werkspoortkathedraal, Utrecht

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: