Binnenkijken in het Ariadne at Home huis

Kijk je mee binnen in het interieur van het Ariadne at Home huis op de vtwonen & designbeurs? Het leukste zijn toch altijd weer de woonhuizen van de woonbladen op de woonbeurs bekijken. En vooral ook welk interieurmagazine dit jaar weer extra uitspringt en verrast met hun interieur. Ariadne at Home had met hun huis ook dit jaar weer een heerlijk sfeertje weten neer te zetten.  Ariadne at home huis woonbeurs 2018

Vorig jaar hadden ze het tiny woonhuis in combinatie met het bloemenatelier. Dit jaar was het weer een ruim opgezet licht en sfeervol woonhuis. Het kleurgebruik is zoals we gewend zijn van Ariadne at Home veel zacht pasteltinten. En toch ook hier en daar een wat fellere tint wat voor een lekker contrast zorgt. Ook stonden er een hoop leuke en simpele zelfmakers in het woonhuis zoals de berenklauwen met een gipsen voet. Je kunt dit makkelijk zelf doen door gips te gieten in een plastic bak en hierin voordat de gips droogt een berenklauw in te steken. Leuk om er meerdere bij elkaar te plaatsen.

Ariadne at home huis woonbeurs 2018

Collage op de muur

Opvallend is dit jaar de strakkere mix van meubels en accessoires met brocante, vintage en natuurlijke materialen. Bij de werkplek staat bijvoorbeeld een strak eiken bureautje met hiervoor een brocante krukje. Ook hier zien we hoe leuk het blijft een een collage op de muur te maken met een verzameling van verschillende papiersoorten, verfstalen en een mooie lijntekening of borduurwerkje. De kleur om de muur is ene combinatie van 2 verfsoorten: Antoinette + 2 delen Old White Annie Sloan. Oftewel mix gerust verf uit aangebroken potten om je eigen kleur te mengen. Heel duurzaam en ook super leuk om je eigen kleur om te muur te hebben. Vergeet niet van te voren een testje te maken. Doe je dit op een stukje papier, dan kun je dit verfstaaltje later gebruiken voor je collage op de muur, leuk toch!

Ariadne at home huis woonbeurs 2018

Behang in de badkamer

De badkamer in het Ariadne het Home huis is ingericht met de nostalgische Engels stijl van Windsor Bathrooms. Dit bedrijf lanceerde onlangs een industriële design lijn, genaamd Steel & Brass. Het behang op de muur is van de Behangfabriek. Sinds kort hebben ze ook een behangcollectie van Wall & Deco  die geschikt is voor natte ruimte zoals de badkamer en douche.

Glaswerk en keramiek

Ook dit jaar was er weer een hoop mooi keramiek te zien waar ons verzamelhart harder van gaat kloppen. In de woonkamer was een lambriseringswand gemaakt van tegels. Hierop stond een mooie verzameling glaswerk en porseleinen vaasjes van Imre Bergmann. De vaasjes komen uit de serie Waste not wasted en is een collectie bestaande uit ongeglazuurde vaasjes. Deze vaasjes zijn ontstaan uit afgietsels van bestaande alledaagse plastic (wegwerp)verpakkingen. Door de ‘waardeloze’ verpakkingen uit te voeren in (gekleurd) porselein tracht Imre de objecten een hernieuwde waarde, duurzaamheid en schoonheid te geven. Love it!

Op de foto in het midden staat de stoere fiets Cafe Racer van Veloretti met op de muur de leuke papieren huisjes van Jurianne Matter. In de keuken worden ook weer de zachtroze kleuren gemixt met robuuste terracotta en bruintinten in het servies. Op de tafel ligt een tafelkleed van ByMölle. Servies op tafel: bruine schaal Dille & Kamille, kommetje en beker van Household Ware, grote bruine kan van H&M Home. Behang op de muur is van De Behangfabriek.

 

 

Please follow and like us: