Bloemenfestijn: Papavers & Seringen

Wat kun je toch weer verrast worden door bloemen! Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan een van mijn favoriete bloemenshops Buitengewoon Bloemen in hartje centrum van Utrecht. Buitengewoon Bloemen is een fijne bloemenshop voor prachtige bloemen, een soort snoepwinkel onder de bloemenshops. Ik schreef eerder deze blog over Buitengewoon Bloemen. Bij Buitengewoon Bloemen zijn de mooiste bloemen met zorg geselecteerd en per stuk te koop. En blij verrast werd ik weer door al dat prachtig schoon van kleurrijke bloemen die doen lonken naar het voorjaar. En al is het nog koud en lijkt de winter nog volop in gang te zijn, deze bloemen beloven weer een mooi nieuwjaar! beeldstrook_newyear-new-flowersOok is er uitbreiding in de keramiek-collectie, hebben jullie het schaaltje uit de serie Pigments en Porcelain van Vij5 al gezien? Ik kwam het schaaltje  tegen bij Strand West in Utrecht. En het bijzondere is dat elk schaaltje uniek is, door tijdens het ambachtelijke  gietproces te spelen met beweging van de gekleurde pigmenten ontstaan verschillende kleurrijke vermengingen.

Met dit bloemenfestijn krijg je toch zin in de lente? De vrolijk gekleurde bloemen kleuren prachtig bij het zachtgroene en witte tinten van het keramiek tegen de zachtroze muur.

De Papavers worden ook wel klaprozen genoemd en bloeien zomers in weideveldjes of langs de weg. Ze staan liefst op een zonnige plaats en houden net als andere papavers niet van verplanten. Wil je zelf Papavers in de  tuin dan kun je dus het beste ter plaatse zaaien. Naast rode papavers heb je ook mooie witte of zoals op de foto roze en oranje variant.

De sering bloeit meestal in mei en staat bekent om zijn witte, roze, paarse of violette bloemen. De kleine bloemen zitten dicht op elkaar in een grote pluim en verspreiden een heerlijke geur. De sering is ook geliefd al snijbloem en wordt hier zelfs speciaal voor gekweekt.

beeldstrook_newyear-new-flowers02

De bloemblaadjes van de Amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Ze zijn er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel.  De Amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en is eigenlijk geen Amaryllis. Wat wij Amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De Amaryllis op de foto heet Amaryllis Cybister Chico en heeft fijne dunne rode blaadjes.

Bloemen: roze en oranje Papaver, Scabiosa, Amaryllis, Ridderspoor en paarse Sering.

Grote foto: POL-vaas en POL-vaasje Studio Nienke van de Pol, Opgerold Beker Brons + IJzer vaas Ineke van de Werff, schaaltje Pigment & Porcelain Vij5. Foto’s van links naar rechst: POL-vaas groen + POL-bordje Studio Nienke van de Pol, schaaltje porselein Pigment & Porcelain Vij5, POL-vaasje klein Studio Nienke van de Pol, bord groot PURE by Pascalle Maessens Serax.

Bewaren

Please follow and like us: