Bloemenfestijn: zomerse ijsjes

Vandaag belooft volgens de weerberichten de warmste dag van de week te worden. Deze week zijn loop ik samen met mijn vriend de Nijmeegse 4daagse en we lopen voor het eerst samen. De afgelopen keren was ik ingeloot en mijn vriend helaas uitgeloot. En nu eindelijk lopen we dan samen en gelijk ook 50 km per dag! Op zo’n warme dag als vandaag is het fijn om wat verkoeling te kunnen gebruiken. Onlangs maakte ik deze heerlijke ijsjes met eetbare bloemen die ik plukte bij Agnes Kruidentuin in Maartensdijk. Zie ook mijn blog over wildpluk-bloemen met zomerse bloemen begin deze week.

beeldstrook_zomerse-ijsjes

Het recept voor deze zomerse bloemenijsjes is simpel. Wel is het belangrijk dat je de bloemen kunt eten. Voor deze ijsjes gebruikte ik lavendel, duizendblad, marjolein, goudsbloem, slaapmutjes (ook lekker voor in de thee) en korenbloem. De goudsbloem en slaapmutjes zorgen voor de zonnige oranje kleur in de ijsjes en de korenbloem geeft een mooi contrast met het blauw. Pluk de blaadjes van de bloemen en verdeel ze over de ijsbakjes. Ik gebruikte zowel een ijshouder voor ijslollies als een ijsblokjeshouder. Vul de bakjes met een lekkere siroop die je aanlengt met water, bv vlierbloesemsiroop. Gebruik aluminiumfolie om de ijslollies af te dekken en steek hierdoor de ijsstokjes (zo blijven ze beter zitten. Tip: vul de ijslollie-houder in 2 keer, zodat de bloemen meer verdeeld worden (de bloemen drijven anders naar boven).

Op de foto’s: vaasje, blauw bordje en wit bordje Studio Nienke van de Pol, schaartje Dille & Kamille, ijslolliehouder Xenos, ijsstokjes Pipoos, wit schaaltje groene binnenkant Hübsch, overige vaasjes privé bezit.

 

Please follow and like us: