Happy Monday: ‘Bloemenweelde’

Gedurende het moestuinseizoen ben ik veelal op zaterdagochtend in de moestuin van Tuinderij Eyckenstein te vinden. Een heerlijk verscholen plekje omsloten door oude muren ligt de moestuin van landgoed Eyckenstein. In de tuinderij worden biologische groenten en fruit geteeld die te koop zijn op woensdag en zaterdag in de tuinderij zelf of bij de Ekoplaza in de buurt. Als je door de tuinderij naar achteren wandelt kom je terecht bij Agnes Kruidentuin. Hier vind je een prachtige en weelderige zelfpluktuin, waar ik  graag op zaterdag een bosje bloemen voor thuis pluk.

beeldstrook_bloemenweelde

Ook staan er overal kruiden die heerlijk geuren. Agnes droogt de kruiden en bloemen in de droogkast in de tuin voor diverse kruidenthee’s en crémes die ze zelf maakt. Veel bloemen uit de wildpluktuin van Agnes zijn eetbaar en deze gebruikte ik om ijsjes van te maken, het recept ervan vind je deze week ook op mijn blog. De eetbare bloemen die ik voor dit recept heb gebruikt staan op de linkerfoto, van links naar rechts: slaapmutsje, marjolein, duizendblad, lavendel, goudsbloem en korenbloem. De overige bloemen die niet eetbaar zijn (kokarde bloem, meisjesoog, bonte salie, verbena bonariensis en bolderik) verdeelde ik over diverse vaasjes voor een speels effect.

Op de foto: blauw bord, wit en groen schaaltje, grijs en blauw vaasje Studio Nienke van de Pol, schaartje Dille & Kamille, groen glas Sissy Boy Homeland, overige vaasjes en jampotje privebezit.

Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruidentuin bevinden zich aan de dorpsweg 264 in Maartensdijk.

 

Please follow and like us: