Brocante vitrinekastje wordt pronkkast met Amazona Krijtverf

vitrinekastje schilderen

Brocante vitrinekastje wordt pronkkast met Amazona Krijtverf

In deze blog laat ik je zien hoe een oud brocante vitrinekastje een mooie pronkkast wordt door deze te schilderen met Amazona Krijtverf en te stylen met een mooie verzameling keramiek . Onlangs schreef ik deze inspiratieblog over de groene plantenhoek met het duurzame en ecologische verfmerk Amazona Krijtverf ontwikkeld door interieurstylist Christel van Bragt. De verf op basis van natuurlijke grondstoffen geeft een veel rustiger en zachter effect dan een acryl- of latexverf. Het kleurenpalet van Amazona Krijtverf bevat vergrijsde en warme kleuren. Kleurinspiratie voor deze blog zijn de zacht grijs en wittinten.

Voordat je begint met schilderen is het aan te raden om de meubels te behandelen met de kant en klare Eco Clean Reiniger van Amazona Krijtverf.  Spray het object en wrijf met een schone doek na om het vet en vuil te verwijderen. vitrinekastje stylen en schilderen amazona krijtverf

DIY styling: brocante vitrinekastje wordt pronkkast
De muur is geschilderd in Duijfgrijs van Amazona Krijtverf. Het brocante vitrinekastje vonden we bij brocante winkel De Bosrand in Soest. Het kastje zelf was al mooi met een white-wash-effect geschilderd en een beetje verweerd waardoor het hout zichtbaar is door de verflaag. Mocht je een vitrinekastje willen schilderen in dezelfde kleurtint dan kun je bv. de verfkleur Off-White van Amazona Krijtverf gebruiken. De binnenkant van het kast was onbeschilderd. Om het keramiek beter uit te laten komen hebben we de binnenkant met de verfkleur Duifgrijs van Amazona Krijtverf geschilderd, zodat de binnenkant een betere lichtinval krijgt en toch ook wat contrast bied met de off-white buitenkant van het vitrinekastje. Laat het kastje even goed drogen voor gebruik. Het Pilea-plantje is zelf gestekt en in een klein terracota-potje verpot. Het potje is ook met de verfkleur Duifgrijs van Amazona Krijtverf.

Kies op basis van bijpassende kleuren je mooiste verzameling keramiek en geef deze een plek in het pronkkastje. Mooi zijn verschillende groen en grijstinten gecombineerd met wit en als kleuraccent een roze touch. Ook bovenop het kastje kun je een mini-verzameling van 2 kleine vaasjes of potjes neerzetten. De Twig Leaves van Jurianne Matter passen perfect in dit kleurenpalet. Door een slinger van de blaadjes te maken creëer je een feestelijk effect. Plaats het vitrinekastje decoratief op een bureau of hang het aan de muur.

Op de foto’s: Twig Leaves van Jurianne Matter, vitrinekast via Brocantewinkel De Bosrand, vaasje goud House Doctor, decoratiekever goud, glaasje goud streep bovenop kastje via Sissy-Boy Homeland, natuur + plantenboeken privébezit, in het vitrinekastje: Cup Canard van Lenneke Wispelwey, roze walnoot en grijs vaasje van Ditte Fischer, beker opgerold van Studio Ineke van de Werff, cup Steatite roze van Hester Wolff.

Met dank aan Amazona Krijtverf & Kalkwas.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: