Groene plantenhoek met de kleur Evergreen van Amazona Krijtverf

DIY groene plantenhoek met Amazona Krijtverf

Groene plantenhoek met de kleur Evergreen van Amazona Krijtverf

Begin dit jaar ontdekte ik het duurzame verfmerk Amazona Krijtverf en sprak ik met eigenaresse en interieurstylist Christel van Bragt op de showUP, tradeshow for the home & gift. Christel van Bragt besloot om een eigen, duurzame verflijn te ontwikkelen waarbij zij koos voor 100{e1b2d0a3dc0b2bac1e3ba55fda11cc2549877d2e8b37563778fd84c9c98bebe1}  ecologische krijtverf en kalkwassen op basis van natuurlijke grondstoffen en kleurgpigmenten. Het resultaat: een prachtige collectie van diverse soorten duurzame krijtverf in een mooi uitgebalanceerd kleurenpalet. Het kleurenpalet van Amazona Krijtverf bevat vergrijsde en warme kleuren. De verflijn bestaat uit verschillende kleurgroepen: de bruinen, de grijzen, accentkleuren, new basics en pasteltinten. Verf op basis van natuurlijke grondstoffen geeft een veel rustiger en zachter effect dan een acryl- of latexverf. Wat maakt Amazona Krijtverf zo bijzonder? Veel verfmerken zijn ‘ecofriendly en milieuvriendelijk, maar bevatten doorgaans nog steeds – hoewel ze op waterbasis worden gemaakt- nog altijd oplosmiddel en vaak kunstmatige pigmenten. Wil je zeker weten of de verf die je koopt 100{e1b2d0a3dc0b2bac1e3ba55fda11cc2549877d2e8b37563778fd84c9c98bebe1} ecologisch is, let dan goed op de verpakking.

beeldstrook_Amazona Greenery 01

Krijtverf is geschikt voor muren, hout, metaal en glas. BloomInspiration was vanaf de eerste ontmoeting fan van Amazona verfmerk en mocht het verfmerk uitproberen. Komende periode vind je verschillende inspirerende DIY-blogs op BloomInspiration waarbij Amazona Krijtverf wordt toegepast op verschillende manieren in het interieur. Het kleurenpalet is geïnspireerd op de kleurtrend van 2017: groen. En groener kan haast niet met de nieuwste kleur Evergreen van Amazona Krijtverf: want deze verf is 100{e1b2d0a3dc0b2bac1e3ba55fda11cc2549877d2e8b37563778fd84c9c98bebe1} ecologisch afbreekbaar!

beeldstrook_Amazona Greenery 02

DIY styling: groene plantenhoek
Door verschillende groene planten bij elkaar te zetten creëer je makkelijk een eigen groene hoek in het interieur. Kies voor verschillende potten, glaswerk en hoogte voor een speels effect. Geen tijd om zelf te stekken, de groene varen en het herbarium is van De Zussen van Zelf. Hun plantenshop zit in de Oude Prodentfabriek in Amersfoort. Ook hebben zij een webshop waar je mooie groene planten en woonaccessoires kunt vinden: www.dezussenvanzelf.nl

De wand is beschilderd met een sponstechniek met  de kleur Evergreen. Je kunt de verschillende soorten krijtverf niet alleen toepassen op de muur of op houten meubels. Fris een oude terracota-pot op door deze een kleur te geven. Voor de wit geschilderde terracota-pot is Amazona Krijtverf Off White gebruikt. In de pot staat een zelf gekweekte avocado-plant, de pit heeft eerst een aantal weken op water gestaan en is nadat de plant zich voldoende had ontwikkeld in de aarde gezet. Ervoor staan stekjes van de Pilea, ook wel bekend als Pannenkoekenplant. Je kunt de Pilea makkelijk zelf stekken door de wortel van het stekje af te snijden zo dicht mogelijk bij de moederstam. Wij hebben de stekjes eerst op water gezet in mooie kleine glaasjes zodat de stekjes goede wortels ontwikkelen. Daarna kun je ze verplanten in een eigen potje. Ook kun je de stekjes direct in een potje planten, gebruik hier dan stekpoeder voor.

Op de foto’s: apothekersglaasje Sip & Clara Pop-up store (‘t Flinkjeboskje), vaasje Scandinaviaform, okergeel vaasje Feline (kleur limited edition) Hella Duijs, Herbarium en Varenplant De Zussen van Zelf, schoteltje Minilicious Lenneke Wispelwey, glaswerk Sissy-Boy Homeland, The Paper Pot via Rescued, walnoot keramiek Ditte Fisscher, The Testtube Vase roze via Rescued, roze mokje Hester de Wolff.

Kleurenpalet: Amazona Krijtverf Olijfgrijs, Black Pearl, Evergreen, Duijfgrijs en Citron.
Meer info en verkooppunten Amazona Krijtverf en Kalkwas zie ook: www.krijtverf-kalkwas.nl

Met dank aan Amazona Krijtverf & Kalkwas.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: