Designweek Milaan: Concept & pop-up stores

Designweek Milaan: Concept & pop-up stores

Tijdens de Designweek in Milaan presenteren merken hun nieuwe collecties niet alleen op Salon del Mobile, maar ook bijzondere locaties in het centrum van Milaan. Een van deze merken was Marimekko. Zij presenteerde haar FALL/WINTER 2016 collectie op een stijlvolle bovenetage in de wijk Brera. Het appartement werd compleet ingericht met verschillende sfeervolle stijlkamers. Het weer in Milaan was prachtig waardoor balkondeuren in het Marimekko-appartment open stonden en de geluiden van de bruisende wijk Brera je tegemoet kwamen. Erg mooi gedaan.

beeldstrook_Milan-Marimekko

Dit jaar was Vitra tijdens de Milan Design Week vertegenwoordigd op twee locaties. Naast de beursstand op de Salone del Mobile nam Vitra ook deel aan de Fuorisalone met een tijdelijke installatie en een pop-upwinkel in het stadscentrum;  CasaVitra, in de buurt van Corso Como. Daar werd de ruimtelijke installatie ‘Colour Machine’ getoond, om de kleuren- en materialenbibliotheek van Vitra te illustreren en de inzichten en inspiratie van Hella Jongerius rond kleuren, stoffen en materialen voor te stellen. Bij binnenkomst kom je eerst op een gezellige binnenplaats met terras waar je heerlijk kunt toeven. De lounge op de tweede verdieping van CasaVitra is ingericht met producten uit de Vitra Home Collection en vormt voor bezoekers een uitnodigende ruimte om even te blijven hangen en de sfeer op te snuiven. Vlak ernaast ligt de Vitra pop-up store, waar een selectie design objecten en andere accessoires met beperkte oplage van Vitra wordt aangeboden.

beeldstrook_stores-Milaan-Vitra

Ook op het gebied van winkels en warenhuizen weten de Italianen indruk op je te maken. Vlakbij CasaVitra bevind zich het indrukwekkende warenhuis Corso Como. Een must-see voor elke designliefhebber. Ook hier waren verschillende tijdelijke exposities met kunst & design ingericht. Op de foto linksonder zie werk wat onderdeel is van de tentoonstelling Gufram on the Rocks – ’50 jaar Design tegen de stoom in’ waar je meer over kunt lezen op mijn blog ‘Designweek Milan16: Favorites of BloomInspiration‘.

beeldstrook-Corse-Como-Rosanna-Orlandi

Een ander bijzonder warenhuis en gallery is van Rossanna Orlandi (foto midden: in de tuin  + foto rechts: binnen). Ze wordt ook wel “La Donna di Design’ genoemd, de invloed van de Milanese galeriehouder en curator Rossana Orlandi is onmiskenbaar en onontkombaar. Dit jaar waren ook veel ontwerpers van Nederlandse bodem te zien bij Spazio Rosanna Orlandi, zoals Piet Hein Eek, Mae Engelgeer en Wieki Somers. En aansluitend kun je terecht in de sfeervolle overdekte binnenplaats voor de welbekende ‘aperitivo’. De Italianen weten wel raad met zo’n designweek: zon, design en terras. We love it!

Please follow and like us: