New Art Deco Urban Optimism kaptafel

Creëer je eigen boudoir in New Art Deco Stijl

In deze drukke en hectische tijden, balancerend tussen werk, gezin, vrienden willen graag ook tijd over houden voor leuke dingen. En is het heerlijk om soms de tijd even aan jezelf te hebben. Even tijd om te ontspannen, aandacht voor jezelf. Even de tijd nemen om je zelf op te maken, welke jurkje zal ik vandaag dragen en welke sieraden passen hier goed bij. Hoe fijn is het dan om een plek hiervoor te hebben waar je dit kunt doen! Creëer je eigen boudoir en stal al je sieraden uit en geef je poederkwasten een plek in een mooi facetglas. Geef jezelf de aandacht om er vandaag stralend uit te zien!

Een elegante stijlkamer

Wist je dat het woord Boudoir overigens is afgeleid van het Franse woord bouder en dat pruilen betekend? Letterlijk zou dan de betekenis pruilkamer zijn. Nou wij zouden het eerder een elegante stijlkamer noemen. Niet zo zeer om ons terug te trekken en te pruilen. Maar juist plek om de tijd aan jezelf te hebben, even te onthaasten in de drukte van de dag. Een plek om jezelf even op te tutten zodat je vervolgens stralend voor de dag kunt komen. In de achttiende eeuw was een Boudoir vooral in Frankrijk populair en een elegant ingerichte kamer waar de vrouw des huizes zich terug kon trekken. Als je de ruimte hebt zou het toch geweldig zijn om ook zo’n elegante kamer voor jezelf in te richten ;-). Of een hoekje in de slaapkamer met een elegant kaptafeltje met bijpassende accessoires creëren.

New Art Deco Urban Optimism kaptafel

Maak je eigen boudoir

We schreven op BloomInspiration al een aantal andere blogs over de New Art Deco stijl. Hoe kun je deze stijl toepassen in je interieur? We pimpten een oud tuinbankje, een bijzettafeltje en glaswerk. En wat vond je van de blog met het thema cocktailhour waarin de klassieke dranktrolley centraal stond met de donker blauwe velvet chair van Mowkan? Opvallende kleuren, luxueuze stoffen en speelse, op retro geïnspireerde glamour zijn volop aanwezig in de kleurtrend New Art Deco. Voor deze boudoir-setting pimpten wij een retro-kaptafeltje die we vonden op marktplaats. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een eigentijdse kaptafel of een nieuwe in oude stijl. We schilderde de kaptafel in de kleur Marrakesh roze van Amazona Krijtverf.  Vervolgens stylden we het geheel af met mooi glaswerk voor de make-up, een mooie flamingo veer en goudgekleurde accesoires. De lichtblauwe eetkamerstoel Skah Velvet Sky met brass gekleurde onderstel van Mowkan combineert mooi bij de roze geverfde kaptafel in. Een bloemenvaasje met bloem en satijnen kimono mogen natuurlijk niet ontbreken in dit geheel!

Schilderklus

Maak voordat je gaat verven de kaptafel eerst goed schoon met een reiniger om te ontvetten. Wij gebruikten bijvoorbeeld de Amazona Ecocleaneen kant en klare super reiniger, ideaal als voorbehandeling van je schildersklus. Daarna kun je direct aan de slag met de krijtverf van Amazona Krijtverf. Roer de verf met een verflatje eerst goed door. Je kunt er voor kiezen om een kwast te schilderen of met een rolletje. De kwasten van Amazona Krijtverf zijn fijn om mee te schilderen. Spoel na gebruik je kwasten of rollers goed uit, zodat je deze de volgende keer opnieuw kunt gebruiken. Omdat de verven van Amazona Krijtverf op ecologische basis zijn kun je de kwasten met gerust hart onder de kraan uitspoelen.

Op de foto’s v.l.n.r.: Kaptafel via marktplaats, kristallen karaf en messing Salamander van Frümel, Bottle Vase #1 Blue van Foekje Fleur, kristallen glas Hema, broches zachtroze en zachtgeel bladvorm van Ekaterina Semenova, velvet Eetkamerstoel Skah Velvet Sky Mowkan, ronde grote vaas met bloem geverfd in Citron van  Amazona Krijtverf, roze kimono satijn via H&M. De overige accessoires zijn privébezit. De verfkleuren die we gebruikten voor deze serie komen uit de collectie van Amazona Krijtverf: Lila, Marrakesh, Mandarine, Citron, Vert de Blue en uit de Duiker Collectie Duiker Blauw.

Met dank aan: Marije Vermeulen (kunstenaar), Myra Manintveld (MadebyMyra), Amazona Krijtverf & Kalkwas

 

 

Please follow and like us: