Create your own New Art Deco Style

Creëer je eigen New Art Deco Style in je interieur!

Wat zijn we verwend vorige week met het heerlijk warme lenteweer. Dit weekend is het somber en regenachtig, wat ons doet verlangen naar zon, cocktails, tropical beaches en kleurexplosies. De jaren ’20, de allure en glamour van de Art Deco Stijl zien we terug in het interieur dit voorjaar. Denk aan The Great Gatsby en de glamoureus cocktailfeestjes in de roaring twenties. Deze uitbundige Art Deco Stijl kenmerkt zich door rijke kleuren en krachtige geometrische patronen. Opvallende kleuren, luxueuze stoffen en speelse, retro-geïnspireerde glamour zijn volop aanwezig in de kleurtrend Urban Optimism en New Art Deco Stijl. Haal de zon in huis en creëer je eigen New Art Deco Style in je interieur!

Create your own New Art Deco Style DIY Styling
Schilder een oud tuinbankje in een opvallende kleur en stijl deze af met veel kussens van velvet en fluwelen stoffen. Wij schilderde het tuinbankje met krijtverf van Amazona Krijtverf in de kleur Lila. Fluweel, velvet of velours geeft een luxe en zachte look aan je inrichting. Maar fluweel kan natuurlijk ook prima terugkomen in je interieur als accessoire. En dat zien we volop terug bij de interieur en meubelmerken, denk aan kussens, stoelen, poefjes etc. Het velvet roze poefje is van het Zweedse interieurmerk Jakobs Dals. De kleuren die passen bij dit voorjaar sluiten perfect aan bij het kleurenpalet Urban Optimism. De verfkleuren die we in deze serie op de muur gebruikten zijn Marrakesh, Citron en uit de Duiker Collectie Duiker Blauw. De tropische sfeer van Miami Beach wordt benadrukt door de speelse accessoires als de palmboom en flamingo.

Create your own New Art Deco Style

DIY Schilderklus
Niet alleen het tuinbankje pimpten we door een likje verf. Ook een tweedehands tafeltje schilderden we. De plaat werd geschilderd in de kleur Vert de Blue van Amazona Krijtverf. De ombouw van het tafeltje werd goud gespoten. Maak een speelse verzameling van kleurrijk keramiek en glaswerk en stileer deze door deze uit te stallen op het geschilderde tafeltje. Ook de plant kreeg een bijpassende pot in de kleur Rose (Amazona Krijtverf).

Stolpje Jessica van Hella Duijs
De kleurrijke stolpjes uit de collectie van Hella Duijs passen helemaal bij deze luxueuze New Art Deco stijl en juist met luxe gedecoreerde bonbons erop. Op het roze poefje van Jakob Dals staat een roze combinatie. Hella Duijs heeft haar atelier in het voormalige Honig gebouw te Nijmegen. Hella’s afstudeerproject bestond uit een serie porseleinen taartstolpen en al snel volgden de familie vaasjes. De producten van Hella kenmerken zich door zachte kleuren, speelse vormen en combinaties van mat en glans. Haar inspiratie haalt Hella uit haar naaste omgeving. Alle vaasjes in Hella’s collectie zijn liefkozend vernoemd naar belangrijke vrouwen in haar omgeving. Het stolpje is vernoemd naar blogger Jessica van prchtg.nl waar Hella regelmatig mee samenwerkt. Jessica is gek op mooi keramiek en taartjes, een geslaagde match!

Meer weten over Hella Duijs en haar werk? Neem een kijkje op haar website: www.helladuijs.nl

Grote foto: kaars Tallow van Ontwerpduo, bonbonschaaltje glas Vintage Shop Frümel, Bottle Vase #3 Orange van Foekje Fleur, vaasje Hema geschilderd in de kleur Vert de Blue van Amazona Krijtverf, vaasje glas privébezit, grote glazen vaas paars H&M, vaasje UP van Mickey Philips, Bottle Vase #8 Mint Foekje Fleur, vaas glas Lowa van House Doctor, roze struisvogelveren via Fournituren4Fun, tafeltje via kringloop, beeldstrook v.l.n.r.: tuinbank van Ikea, geschilderd in Lila van Amazona Krijtverf, velvet kussens in diverse kleuren en roze poef Jakobs Dals via UnikDesign, stolpje Jessica van Hella Duijs, terracota pot tuincentrum, plant privébezit. Op de muur: Marrakesh, Citron en uit de Duiker Collectie Duiker Blauw van Amazona Krijtverf.

Met dank aan: Marije Vermeulen (kunstenaar), Myra Manintveld (MadebyMyra), Amazona Krijtverf & Kalkwas

 

Please follow and like us: