DIY Adventskrans met droogbloemen

Het is weer adventtijd en dat betekend dat we de advent krans of kaarsenstandaard weer tevoorschijn kunnen halen. Helemaal fijn met deze donkere dagen om de kaarsjes aan te steken. En helemaal leuk en hip om te combineren met droogbloemen! Maak je eigen adventskrans of kaarsenstandaard. BloomInspiration maakte deze eenvoudige DIY Adventskrans met droogbloemen. De werkbeschrijving vind je verder op in deze blog.

Adventskrans

In deze tijd van het jaar is het zo gezellig al die kaarsjes thuis aan, vind je ook niet? En helemaal met een mooie adventskrans. Maar wat betekend de adventstijd ook alweer? Advent is de voorbereiding op kerst. De adventsperiode begint op de zondag vier weken voor kerst en duurt tot en met 24 december. De adventskrans is een hangende of op tafel liggende ronde krans als symbool voor hoop, met vier kaarsen. Waarvan tijdens de Advent er elke zondag één kaars meer wordt aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden dus alle kaarsen. Het woord ‘advent’ is afkomstig van het Latijnse woord adventus, komst. Christenen bereiden zich voor op de komst, geboorte van Jezus, het licht van de wereld. De adventskrans is een Duits en Scandinavisch gebruik en is inmiddels overgewaaid naar Nederland.

DIY Adventskrans met droogbloemen

Benodigdheden:

  • houten ring mdf 16,5 cm
  • grondverf
  • verftester Brave Ground van Flexa
  • kwast
  • houtboor
  • droogbloemen
  • 4 smalle kaarsjes roze (Dille & Kamille)

Meet eerst waar je de gaten voor de kaarsen en de droogbloemen wilt hebben en teken af op de houten ring. Boor vervolgens de gaten in de houten ring met de juiste maat boortjes. Schuur de ring en neem af met een vochtige doek om het stof van het schuren te verwijderen. Daarna kun je de houten ring in de grondverf zetten. Wij gebruikten grondverf met een droogtijd van ongeveer een uurtje. Daarna opnieuw opschuren en afnemen met een vochtige doek en afschilderen in de gewenste kleur.

Met dank aan: Flexa

Op de foto’s: plaid By Mölle, MDF ring 16,5cm via mbcaraudio.nl, geschilderd in de kleur Brave Ground van Flexa, kaarsen en zwart schaartje Dille & Kamille, droogbloemen zelfgeplukt, droogbloemen en fluweel roze en rood lint Intratuin, porseleinen schaaltje BloomInspiration, stoel Geartsje, papieren kersthangers in groentak Søstrene Grene

Please follow and like us: