DIY Flowergram met Lab Eco Wallpaint van Vestingh Paint

Kennen jullie het verfmerk Vestingh Paint al? In 2018 introduceerden zij hun eigen verflabel LAB ECO Wallpaint op de vtwonen & designbeurs. Wat is begonnen met een zeer matte, ecologische en schrobvaste muurverf is inmiddels een compleet assortiment geworden van hoogwaardige en duurzame lakken, primers tot verschillende specials. De conceptstore is gevestigd in Bussum en het kantoor zit in het inspirerende pand De Krachtcentrale te Huizen

Lab Colour Collection

Deze bestaat uit 3 collecties en NEW COLOURS 2020. De Neutral Collection, de Industrial Collection en de Spice Collection i.s.m. Marie-Gon. De Neutral Collection, de Industrial Collection en de NEW COLOURS van LAB PAINT zijn geïnspireerd op industrieel erfgoed, bijzondere elementen uit de natuur, beeldende kunst, wereldsteden, food en oosterse kruiden. Elke kleur is uniek. De verf is geschikt voor binnen en buiten en zeer goed schoon te maken. Het designteam is op diverse locaties op zoek gegaan naar deze tinten. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal en is hierdoor uniek. Daarnaast is er bij LAB PAINT veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarom hebben ze een foundation opgericht waarmee met elke 5 liter verkochte LAB PAINT kunnen zij 1 persoon op duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater. Op onderstaande afbeelding zie je de voor deze blog geselecteerde kleurstalen samengesteld uit de verschillende kleurcollecties.

Verfworkshop

Op de inspirerende locatie De Krachtcentrale in Huizen organiseren ze regelmatig voor interieurontwerpers en stylisten verfworkshops. Onlangs schoof ik ook aan bij een van deze workshops en reed ik op een zondagochtend bijtijds richting Huizen. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door het team van Vestingh. Founder Robert Schellekens neemt ons enthousiast mee in de verschillende verf labels en mogelijkheden. Onder toeziend oog van hun verfspecialisten proberen we verschillende verftechnieken en materialen uit.

Nieuwste product: Lab Cementum Colours

Tijdens de workshop mocht je o.a. werken met de LAB Cementum Colours, waarbij  je eenvoudig zelf een betoneffect op een muur kunt creëren. Je brengt in 2 of meerdere lagen met een roller en spatel het betonlook-effect aan op de wand. Daarna werk je de wand af met een transparante coating van LAB Cementum. Op deze manier is het oppervlak volledig waterdicht en geschikt voor natte ruimtes als een badkamer. Op bovenstaande 2 afbeeldingen zie je de Betonlook-effect gemaakt met de Lab Cementum verf als ondergrond.

Leuke DIY met Lab Colour Collection

Speciaal voor deze blog mocht ik met de Lab Colour Collection aan de slag. Hiervoor maakte ik een DIY bloemenstandaard en koos een mooi kleurpalet erbij. Maak van (rest) hout je eigen kaarsen of Flowergram en schilder ze in je favoriete kleur of kies voor een mooi kleurpalet. Ik heb hiervoor een reststuk van een eiken plankdeel gebruikt. Om de gaten te boren voor de reageerbuisjes gebruikte ik een houtboor van 16 mm. Je meet eerst de plekken waar je de gaten wilt hebben. Zet de plank goed vast op een draaibank en boor de gaten erin. Schuur de plank even op en schilder ‘m in je favoriete kleur en geef de reageerbuisjes ook een kleurtjes. Als je geen reageerbuisjes kunt vinden, kun je ook met een kleinere boor gaatjes boren waarin je de droogbloemen los kunt insteken. Houd de blog in de gaten voor meer leuke DIY projecten met resthout! Leuk om zelf te maken voor deze lange winterdagen.

Deze blog kwam mede tot stand met Vestingh Paint

Op de foto’s: zelfgeplukte bloemen, droogbloemen en velours lint Intratuin, palmblad van Flowers to Stay, blauw spiraal kaars en schaartje Dille & Kamille, posterkaart Tiny Stories, porselein espressokopjes BloomInspiration, kandelaar kringloop, plaid By Mölle.

Please follow and like us: