DIY met herfstbloemen

DIY herfstinspiratie: bloemenkransen en herfstkunstwerkjes!

Het is volop herfst! Het is vroeg donker en de dagen korter. Heerlijk om thuis te cocoonen, lekker bij de houtkachel met de kaarsjes aan. Ook prima weer om na een fijne boswandeling aan de slag te gaan met je verzameling herfstblaadjes meegenomen uit het bos. Mede geïnspireerd op het bloemenatelier en woonhuis van Ariadne at Home op de afgelopen woonbeurs (zie ook de blog Ariadne At Home bloemenatelier & woonhuis) heeft BloomInspiration een aantal leuke zelfmakers voor je bedacht. Haal je droogbloemen die je van de zomer hebt geplukt en bewaard in je bloemen-herbarium en gebruik ze om er wonderschone bloemen-kunstwerkjes. En schilder mooi blad in een rest-verfkleur wat je nog hebt staan. Hiervoor maakten we gebruik van de warme krijtverven uit het kleurenpalet van Amazona Krijtverf en schilderde we de muur met de krijtverf Chocolat Chaud en de gedroogde bladeren in Skin en Chocolat Chaud.

DIY met herfstbloemen

DIY Styling: maak je eigen herfst-kunstwerkjes
Benodigdheden:
– mooie fotolijstjes (op de foto Moebe-lijsten)
– verschillende formaat canvasdoeken (Xenos)
– droogbloemen
– washitape
– gedroogde herfstbladeren
– verse bloemen
– verf
– kwasten

In september presenteerde Flexa Colour of the Year ‘Heart Wood‘ en kreeg je op de afgelopen vtwonen & designbeurs kleurtesters mee om zelf de kleur uit te proberen.  De kleurentesters van Flexa zijn ideaal voor kleine knutselwerkjes en kun je krijgen ook bij de bouwmarkt. Zorg dat de herfstbladeren goed gedroogd zijn. Droog ze anders eerst een nachtje tussen keukenpapier en een stapel boeken. Schilder de bladeren met een verfkleur naar keuze. Schilder vervolgens verschillende maten canvasdoeken in een andere kleur verf als contrast. Als de bladeren en canvasdoeken droog zijn plak ze met washi-tape op de canvasdoeken

DIY Styling: bloemenkrans
Benodigdheden:
– rolletje ijzerdraad
– kniptang om ijzerdraad te knippen
– (droog)bloementakken

Gebruik bloementakken die je makkelijk kunt drogen, of de makkelijk drogen. Je kunt de takken van te voren drogen als je wilt. Maar wij gebruikten ze direct om de bloemenkrans mee te maken. Knip van het ijzerdraad stukjes van ong. 5 cm. en verbind de bloementakken aan elkaar door het ijzerdraad eromheen te wikkelen. Om het ijzerdraad zo min mogelijk op te laten vallen zorg je ervoor dat er precies een bloem op valt. Hang met een visdraadje of mooi lint aan de muur. Ook mooi, heb je een grote bloem op steel, bijvoorbeeld een hortensia uit de tuin, zet deze onder een stolp. De stolp komt bij de HEMA vandaan en schilderden we in dezelfde kleur als de muur: Amazona Krijtverf Chocolat Chaud.

Met dank aan: Amazona Krijtverf & Kalkwas.
Op de foto’s: Moebe-lijsten A5 en A6, stolp HEMA, verschillende formaten canvasdoeken Xenos, washitape op blaadjes op te plakken van wowgoods.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: