Stoer geschilderde kist met planten

DIY styling: stoer legerkistje wordt groene plantenkist

Bij BloomInspiration houden we niet alleen van bloemen maar ook van groene planten. En het liefst een heleboel mooi gestyled bij elkaar! Het oude legerkistje kwam ik tegen bij VINT in Soest en stond al een tijdje zonder een bestemming op de studio. Door het kistje te schilderen in een stoere tint geeft het een mooi contrast bij al dat groen!

Voor dit oude legerkistje gebruikte ik  het duurzame en ecologische verfmerk Amazona Krijtverf. De verf op basis van natuurlijke grondstoffen geeft een veel rustiger en zachter effect dan een acryl- of latexverf. Het kleurenpalet van Amazona Krijtverf bevat vergrijsde en warme kleuren. Kleurinspiratie voor deze blog zijn de stoere grijstinten.

Voordat je begint met schilderen is het aan te raden om de meubels te behandelen met de kant en klare Eco Clean Reiniger van Amazona Krijtverf.  Spray het object en wrijf met een schone doek na om het vet en vuil te verwijderen.

Stoer geschilderde kist met planten

DIY styling: stoer legerkistje pimpen
De muur is geschilderd in Duijfgrijs van Amazona Krijtverf. De oude legerkist werd eerst gereinigd met de Eco Clean Reiniger van Amazona Krijtverf en daarna geschilderd in 2 keer, eerst de boven en buitenkant en later de onderkant. De kist hoeft niet vooraf geschuurd te worden en kan na het reinigen (eerst even laten drogen)  meteen geschilderd worden. Handig is om hiervoor 2 schragen te gebruiken om de kist op te leggen. Leg ook voor de zekerheid wat oude kranten of afdekzeil op de grond om verfspetters op je vloer te voorkomen.

De stoere verfkleur Black Pearl combineert mooi met groene planten. De Pilea is zelf gestekt, de overige planten komen bij De Zussen van Zelf vandaan, net als de Kokodama’s. Ook de terracotta-potten kregen een kleurtje en werden geschilderd in Off-White, Duifgrijs en Evergreen van Amazona Krijtverf. De nieuwe vaas ‘Als Gegoten’ van Ineke van de Werff past hier mooi tussen.

Grote foto: kaart Musje van Merlijne Marell, planten + Kokodama’s van De Zussen van Zelf, vaas ‘Als Gegoten’ van Ineke van de Werff, foto’s v.l.n.r.: laboratoriumschaalje Sip & Clara Pop-up store (’t Flinkjeboskje), Cup Canard van Lenneke Wispelwey, ansichtkaart Passiebloem van Piet Mondriaan, A5 kaart Gipskruid van Inkylines, oude legerkist via VINT in Soest. De gepimpte legerkist is ook de verkrijgen in de webshop van BloomInspiration.

Met dank aan Amazona Krijtverf & Kalkwas.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: