Fris voorjaarshuis - kruidenboeket

DIY: Verwen jezelf met deze zelfmakers met voorjaarskruiden!

Verwen jezelf deze leuke zelfmakers gemaakt met voorjaarskruiden! Ook leuk om je moeder te verwennen met deze kruidige zelfmakers ♡ Kruiden zijn onmisbaar in de keuken en heerlijk om mee te koken. Veel kruiden hebben ook geneeskrachtige eigenschappen welke in het verleden vaak werden gebruikt voor diverse toepassingen. Helaas is onze algemene kennis hierover zo goed als verdwenen. Toch worden kruiden in de moderne farmacie nog steeds gebruikt en toegepast. En wordt er, de laatste jaren, dankzij bewustere en gezondere levensstijl steeds meer getuinierd (in tuin en moestuin).

Oogstfestijn kruideneditie

In de nieuwe editie van Oogstfestijn lees je alles over kruiden en hoe je bijvoorbeeld een eigen kruidentuin kunt aanleggen. Ook kun je met kruiden heerlijke zelfmakers maken om jezelf te verwennen of je huis te verfrissen. Voor Oogstfestijn bedacht BloomInspiration een aantal leuke DIY’s, waaronder een geurend kruidenboeket, kruidige bruisballen en Soja-wax geurkaarsjes met kruiden. In deze blog deel ik graag een aantal DIY’s met je! Leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld voor Moederdag! Wil je meer weten over kruiden of ben je op zoek naar een lekker recept bekijk dan op www.oogstfestijn.nl de kruideneditie van Oogstfestijn.

Soja-wax geurkaarsjes

 • 200 gr sojawax-melts (voor +/- 4 kaarsjes)
 • waxlontjes
 • maatbekertje
 • glaasjes/potjes
 • pan
 • schaal voor au bain-marie
 • etherische oliën
 • gedroogde bloemen of verse kruiden uit de tuin

Smelt de sojawax-melts au bain-marie in een hitte bestendige schaal. Als de wax gesmolten is voeg je een aantal druppels etherische olie toe.Hang het waxlontje in het gewenste potje en houd deze op zijn plaats met een knijper of klem tussen twee satéprikkers vast. Wil je je kaars decoreren? Doe dan wat verse of gedroogde kruiden in het potje en giet vervolgens voorzichtig de gesmolten wax erover (let op, de wax kan heet zijn!). Laat de wax hard worden en verwijder de knijper. Versier vervolgens het potje met één van de leuke voorjaarslabels die Oogstfestijn hiervoor heeft ontworpen. Je kunt ze downloaden via oogstfestijn.nl

DIY met voorjaarskruiden

Kruidige bruisballen

Meng de citroenzuur, maiszetmeel en baking soda goed door elkaar. Voeg de etherische olie en de jojobaolie toe. Meng de (decoratie)kruiden erdoor met een metalen lepel en zorg dat er geen water bijkomt. Zodra het geheel goed gemend is vul je de ene heft van de mal en druk je alles stevig aan. Vul dan de andere helft van de mal op dezelfde wijze. Druk beide mallen goed op elkaar. Laat de bruisbal drogen op een warme plek, na een 1 uur kun je de bruisbal uit de vorm verwijderen. Laat hem nog een nacht drogen als je de bruisbal langer wilt bewaren.

Let op: gebruik een metalen kom en lepel, want plastic kan etherische olie opnemen. Vaak worden er glitters toegevoegd voor een feestelijk effect. Wees voorzichtig met gebruik van glitters, deze zijn slecht voor je huid.

DIY met voorjaarskruiden

Geurend kruidenboeket

 • verschillende kruidentakken
 • schaar
 • touw
 • voorjaarslabels (klik hier om te downloaden)

Ga de tuin in en knip verschillende verse kruiden die groot genoeg zijn om er een bosje van te bundelen.Je kunt verschillende combinaties maken: munt, lavendel & rozemarijn of tijm, munt & citroenmelisse of salie, tijm & rozemarijn.Knip met de schaar een aantal stukjes touw, voldoende lengte om te kunnen wikkelen om de kruidenbundels. Wikkel om de bundels en leg er een strik in. Leuk om een voorjaarslabel aan vast te knopen.

Please follow and like us: