Hip Rotterdam: het vervolg!

Onlangs bezocht ik met een vriendin het Oude Noorden, een hippe wijk in Rotterdam. Hierover schreef ik de blog ‘Hip Rotterdam: Het Oude Noorden‘ met o.a. leuke hotspots, places to be en toffe conceptstores. In deze blog neem ik je graag mee naar 2 conceptstores in het bijzonder: Studio Nest & Olga van Kostanje. Wat zij gemeen hebben is dat beide ondernemers in hun eigen shop ook hun atelier of werkplaats hebben gevestigd. Tegenwoordig zie je steeds meer designers die hun werkplek of studio combineren met een shop. In deze shops verkopen zij niet alleen hun eigen producten maar ook producten van andere designers of aanvullende producten die aansluiten bij het assortiment of dienst die aangeboden wordt.

beeldstrook_Studio-Nest

Studio Nest bestaat sinds 2001 en is van eigenaresse en ontwerpster José den Besten. De meubelstoffeerderij & atelier combineert José met een shop. Je kunt hier o.a. terecht voor Nederlandse vintage meubels als Kembo, Artifort, Pastoe en Gispen. José heeft een neus voor elegante en kleine vintages zitmeubels en geeft deze graag een nieuw jasje door de meubels te restaureren en opnieuw te stofferen. Ook kun je terecht bij Studio Nest voor eigen ontworpen kussens om je meubel helemaal af te stylen. Favoriete stoffen zijn de stoffen van Kvadrat (heeft een goede wolkwaliteit), Bute Fabrics (lokaal geproduceerd in een weverij aan de westkust in Schotland), Danish Art Weaving: mooie traditioneel en duurzame stoffen en de ecologische en ultra-zachte stoffen van Kirkby Design in vrolijke en speelse prints of grafische prints en pasteltinten.

Studio Nest: Zwaanshals 309A, Rotterdam studionest.blogspot.com

beeldstrook_Olga-Kostanje

Verderop zit de studio-store van Olga Korstanje, een conceptstore én werkplaats in een ruimte. Voorin bevind zich de lichte en fijn ingerichte winkel met mooie lederen producten van eigen ontwerp en van andere designers, gecombineerd met kleine accessoires, stationary en lifestyle producten. Achter de robuuste houten balie bevindt zich het atelier en werkplaats van Olga Korstanje, waar zij haar eigen ontwerpen vervaardigd. Olga: ‘ik wordt blij van mooie dingen en vergelijk mijzelf wel eens met curator, ik verzamel mooie producten die ik vervolgens verkoop in mijn eigen shop’. De winkel bestaat inmiddels 5 jaar en je vind hier verschillende ontwerpen van designers uit binnen -en buitenland. De stijl van Studio-Store Olga Korstanje kun je omschrijven als pure eenvoud & mooie materialen.

Olga Korstanje, Zaagmolenkade 40,  3035 KA Rotterdam, facebook.com/olgakorstanjeshop
Webshop:  www.olgakorstanje.com/shop/

Please follow and like us: