It’s the most wonderful time of the year

Geniet jij ook altijd zo van de feestdagen? In deze donkere dagen van het jaar vind ik het altijd een fijne tijd om door te brengen met familie en vrienden. Elk jaar tuigen we al bijtijds de kerstboom op en hang ik graag kerstdecoraties door het huis. En buiten hangen we feestverlichting op. Zo fijn thuiskomen vind ik altijd als die lichtjes gezellig branden!

Leuke DIY kerstdecoraties

Ook dit jaar bedacht ik weer een aantal leuke kerstdecoraties. Met als thema touch of gold, eenvoud en ook duurzame ideeën! Niet alleen leuk voor de kerst, ook na de kerst zijn het leuke zelfmakers om mee aan de slag te gaan. Geïnspireerd op o.a. de mooie krans met gouden blaadjes van het Japanse merk Linen Fog Work, die ik shopte bij de conceptstore Een Stilleven. En de decoratie gemaakt met gouddraad in klein van NA-desgin. En ook de gouden botanical tattoos van Sprout. Je kan ze als temporary tattoos gebruiken.. Wij gebruikten ze als decoratie op witte kaarsen. En ken je de nieuwe inpaktrend geïnspireerd op Furoshiki inpakkunst uit Japan ook? Pak je kado’s duurzaam en stijlvol in met de Furoshiki techniek. Gebruik mooi linnen, servetten of theedoeken om je kerstkado’s mee in te pakken en decoreer met een groentak uit je eigen tuin. Niet alleen bijzonder, ook heel duurzaam! En deze droogbloem-decoraties zijn niet alleen leuk voor kerst. Deze DIY is geïnspireerd op de kerstdecoraties in het winterhuis van NA-design.

Droogbloemen – kleidecoraties

Nodig:

  • zelfdrogende klei
  • droogbloemen
  • mesje
  • satéprikker

Deze snelle en eenvoudige DIY van droogbloemen is niet alleen heel mooi maar ook heel simpel te maken! Snij met een stanleymes de klei in kleine blokjes. Kneed voorzichtig met je vingers randen van de blokjes wat ronder. Prik vervolgens met een satéprikker een gaatje in de klei. Steek er een droogbloem in en laat drogen. Maak er een aantal met verschillende soorten grassen en droogbloemen. Zet ze bij elkaar op een bord of op een rijtje op een plank of kast.

Botanical golden candles

Nodig:

  • Witte kaarsen
  • Gouden tattoo’s Plant lady van Sprout
  • Schaar
  • Spons
  • Kommetje met water

Je kunt deze temporary tattoos gebruiken als bodyart, maar ze zijn net zo leuk om je kadootjes te pimpen. Op witte kaarsen staan deze gouden tattoos ook mooi te shinen!  Knip de tattoos uit. Haal het papiertje er af en leg de tattoo met de plakzijde op de kaars. Maak de spons nat en druk vervolgens de natte spons op het papier zodat de hele tattoo nat wordt. Laat even een paar minuten zitten en verwijder dan het papiertje. En voilà, je hebt een mooie gouden tattoo op je kaars. Leuk om cadeau te geven!

De botanische tattoo stickers van Sprout kochten wij bij Radijs Conceptstore

Furoshiki giftwrapping

Furoshiki is de Japanse kunst van inpakken met textiel. In Japan pakken ze op deze manier traditioneel kleding, geschenken en andere voorwerpen in om te vervoeren. Inmiddels zien we deze traditionele wijze van inpakken als trend overgewaaid naar Europa. Het is namelijk niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens heel duurzaam. Je gebruikt hiervoor mooie linnen servetten of theedoeken die je gewoon thuis in de kast hebt liggen. Leg het kadootje op het doek, vouw 2 zijden tegenover elkaar naar binnen. Vouw dan de 2 andere uiteinden als een kadootje en knoop ze in elkaar. Steek er een mooi groentakje in.

BloomInspiration schaaltje

Speciaal voor de kerstgift van Zinnenprikkelend maakten ik dit jaar deze porseleinen schaaltjes in kleine oplage. Ze zijn er in de kleuren roze, wit en blauw of een combinatie van deze kleuren. En om te laten zien hoe je deze schaaltjes kunt gebruiken bedachten we deze leuke recepten met een eigen samengestelde kruidenmix van daslook, majoraan, tijm en goudsbloem. De reacties waren zo enthousiast dat we besloten hebben dat de kerstgift in het nieuwe jaar als kadosetje te koop is in de webshop van BloomInspiration.com. Mocht je interesse hebben en een setje willen bestellen stuur me dan een mailtje!

Op de foto’s: plaid ByMölle, glaswerk FermLiving, papieren kerstboom Intratuin, garland Gold van Fog Linen Work via eenstilleven.nl, kaarsenstandaardjes klein goudkleurig en kleine gouden sterretjes-confetti Sissy-Boy, roze kaarsen Dille&Kamille, gouden draaddecoratie in klei + slinger olifantenpoep ster van NA-design, porseleinen schaaltjes, espressomokje, kommetje van BloomInspiration, bestek goudkleurig Amefa, bord roze Hester de Wolff, droogklei via Pipoos, droogbloemen Intratuin, kaart op de muur van TinyStories, ring goudkleurig Sostrene Grene, kaarsenknijpertje en servetten Dille&Kamille, mes De Bosrand Brocante in Soest.

Please follow and like us: