Urban Optimism New Art Deco

Kleurtrend: Urban Optimism & New Art Deco

We verlangen naar avontuur en tropische oorden vol palmbomen, kleurrijke decors en stijlvolle Palm Springs-spa’s. Droombestemmingen liggen een vliegtuigvlucht verwijderd. De glamour van het reizen laten we zien door stijlvolle outfits en een luxe designerkoffer. Deze kleurrijke trend staat voor een tropische vakantiesfeer met een bedwelmende combinatie van verzadigde kleuren, met grafische decors en wanden omringd door art deco accessoires en kringloopvondsten die een nieuw en bijpassend kleurtje hebben gekregen.

In een tijd waarin het in kaart brengen van onze wereldwijde avonturen op sociale media de nieuwe competitieve sport is, is de drive om de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van verre kusten te ervaren nog nooit zo uitnodigend geweest. Dulux noemt deze kleurtrend Escapade, en sluit aan op onze wens om wereldwijd te reizen, met een verzameling verzadigde, zomerse kleuren die je doen denken aan tropische stranden en cocktails bij het zwembad. Dit levert een relaxte Miami-sfeer op en verwijst naar de popcultuurtinten van de jaren negentig.

moodbord Urban Optimims New Art Deco

New Art Deco in combinatie met deze kleurtrend brengt het ultieme Escapade gevoel van avontuur en luxe. In het interieur is weer ruimte luxe materialen en  objecten zoals brass en glanzende oppervlakten en gekleurd glas. En velours kussens op zacht fluwelen banken om in weg te ploffen. Het art-deco kleurenpalet van toen is gedempt en somber. In het zuidelijke deel van Miami Beach vind je het Art Deco Historic District waarbij de Art deco stroming ook duidelijk terug te zien is in de architectuur en daarentegen een stuk kleurrijker is uitgevoerd.

We zien de kleurrijke New Art Deco Stijl terug in het interieur van hotels zoals The Gallery Restaurant in Londen. Het zachtroze interieur, ontworpen door India Mahdavi, bevat complementaire koperen accenten en speelse ontwerpeigenschappen van roze fluwelen gestoffeerde stoelen tot keramisch servies ontworpen door Shrigley. Deze speelse decadentie en eigentijds design zit harmonieus naast de grandeur van de visgraat marmeren vloer en het gewelfde plafond van de eetkamer. En ook in de collecties van verschillende interieurmerken zoals het Spaanse merk Houtique met hun collectie Arco. De collectie van Arco bestaat uit een bank, een stoel, een tafel en krukken die in de jaren ’70 de belangrijkste bron van inspiratie vormen, zoals blijkt uit de emblematische kromlijnige vormen. Urban Optimism New Art Deco

BloomInspiration liet zich inspireren door het kleurenpalet Urban Optimism en de New Art Deco trend en vertaalde dit naar het interieur met als basis de krijtverven van Amazona Krijtverf. In samenwerking met kunstenaar Marije Vermeulen en grafisch vormgever Myra Manintveld (MadebyMyra) werd in een week tijd in het toekomstige woonhuis van Christel van Bragt (eigenaar Amazona Krijtverf) een muurschildering gecreëerd en interieursetting gebouwd. Het huis stond op dat moment leeg en Christel gaf ons vrij spel om er iets spectaculairs van te maken. De verfkleuren die we gebruikten voor deze serie komen uit de collectie Krijtverven van Amazona: Lila, Marrakesh, Mandarine, Citron, Vert de Blue en uit de Duiker Collectie Duiker Blauw. De komende weken vind je weer verschillende blogs op BloomInspiration over dit thema.

Bronnen trendartikel/moodbord: eclectictends, dulux trendforecast 2018, fashiontrendsetter, indesignlive, theinterioreditior, wearescout, morganhotelgroup, Frank Lloyd Wright SC Johnson Wax Headquarters, Miami Beach illustratie via Pinterest, Le Corbusier Haus at the Weissenhofmusuem in Germany.

Op de foto’s: vaasje privebezit, vaas paars H&M, autootje privebezit, stolpje Jessica van Hella Duijs, kaars Ontwerpduo, schoteltje Studio Nienke van de Pol, vintage gebaksvorkjes goud Amefa via Blokker, vaasje okergeel Hella Duijs, boekje Japanse bindwijze Monk & Anna, broches Petit Friture, washitape wowgoods, leren stalen Ohman Leather ; Oranje: collection 1416 pigmented leather en Blauw: collection 1012 pigmented leather, stoffen stalen Vescom Upholstery  & Wallcoveringmeubel en wandbekleding

Please follow and like us: