New African keramiek en ByMölle

New African: modern craftmanship & traditions

Afgelopen week presenteerde we je de kleurtrend 2018 New African met het bijpassende kleurenpalet met de verfkleuren van het ecologische verfmerk Amazona Krijtverf & Kalkwas. Dat je met dit kleurenpalet verschillende en uiteenlopende kleurencombinaties kunt maken tonen deze interieurbeelden. Dit kleurenpalet laat zien dat we cultureel erfgoed terug zien in hedendaags design. In een tijd van sociale en politieke ontrust zien we de heropleving van oude tradities en folklore terug komen in de mode en het interieur. De terracotta, bruine kleuren en zandtinten passen niet alleen bij roze en bruine kleurenpalet van afgelopen week, afzonderlijk zorgen ze voor een warme en stoere combinatie en kan mooi in ton sur ton en een nude kleurenpalet worden toegepast.

Voor deze fotoserie werkte BloomInspiration samen met ByMölle en productdesigner Ekaterina Semenova. De muren zijn geschilderd in de verfkleuren Skin en Chocolat Chaud van Amazona Krijtverf. De lampjes maakten we met zelf door witte fittingen te schilderen in de kleuren Mocca, Chocolat Chaud en Roze van Amazona Krijtverf en kozen we 3 verschillende bijpassende strijkijzersnoeren. Je kunt via snoerboer.nl je eigen lamp samenstellen met verschillende type fittingen en strijkijzersnoeren. Op hun website staat ook een handleiding hoe je zelf je lamp in elkaar kunt zetten, super handig!

Productdesigner Ekaterina Semenova
Met het project ‘Care for Milk’ studeerde productdesigner Ekaterina Semenova vorig jaar af aan Design Academy in Eindhoven. Overproductie en voortdurende prijsdalingen hebben onze waardering van melk tot een dieptepunt gebracht. Met ‘Care for Milk’ wil Ekaterina Semenova de waarde van dit karakteristieke Nederlandse zuivelproduct terugwinnen. Ze concentreerde zich op de afvalvermindering en verzamelde restanten van buurthuishoudens om te experimenteren met nieuwe toepassingen. Na een oude Russische gewoonte paste ze het toe op keramiek en ontdekte dat deze traditionele drank een heel mooi, waterdicht glazuur vormt, zelfs als het bedorven is. Door aardewerk onder te dompelen in verschillende zuivelproducten, waaronder yoghurt, verschijnen verschillende tinten zijdeachtig bruin na het bakken.

Meer info over Ekaterina Semenova en haar werk: www.ekaterinasemenova.com

By Mölle | Slow Living
Het Nederlandse merk By Mölle opgericht door de zussen Eveline en Marianne Maat. By Mölle is de combinatie van hun passie voor design gecombineerd met de ambitie om de wereld een beetje mooier te maken. “Geïnspireerd door de natuur zorgen we voor wat ons omringt”. De ontwerpen van By Mölle zijn gemaakt om lang mee te gaan, mooie  en duurzame producten, fijn textiel en ambachtelijke materialen met hoge kwaliteit gemaakt van natuurlijke materialen. denk hierbij aan linnen beddengoed of plaids. Onlangs is de collectie uitgebreid met de linnen beddengoed en kussens in de kleur Cinnamon. Deze kleur past perfect bij het kleurenpalet New African.

Meer info over By Mölle en de collectie: www.bymolle.com

Met dank aan: Amazona Krijtverf & Kalkwas

Op de foto’s: rotan krukje Karwei, linnen kussen Cinnamon By Mölle, servies ‘Care for Milk’ van Ekaterina Semenova, papieren kerstbal bruin Dille & Kamille, grote bollampen Karwei, snoeren & fittingen Snoerboer.nl

 
Please follow and like us: