Villa Augustus Dordrecht

Op bezoek bij Villa Augustus in Dordrecht

Begin dit voorjaar bezochten we een weekendje Dordrecht en verbleven we in de fijne Place to B&B, zie ook de blog die ik hierover schreef. We sloten het weekend af met een heerlijke lunch in Villa Augustus. Een plek die als moestuin-liefhebber al lang om mijn verlanglijstje stond. En het is echt een aanrader! Je kunt er heerlijk lunchen en daarna uitgebreid wandelen door de mooie aangelegde tuinen vol groenten, fruit en bloemen.

Villa Augustus

Het Restaurant van Villa Augustus, gevestigd in het voormalige pompgebouw ligt midden in de groentetuin. Het restaurant is het ideaal van tuinman en kok, want wat is er mooier: van het vroege voorjaar tot diep in de winter is hier in de tuin het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar. Inspirerend voor beiden. Alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker en mooi mogelijk klaar. Op de plek waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren van Dordrecht hebben de eigenaren een tuin gemaakt.

Villa Augustus

In het vroege voorjaar vonden wij het al zo’n mooie plek, een tuin vol ontdekkingen en fijne plekjes om te struinen. De tuin omvat ruim 1,5 hectare met onder andere een moestuin, boomgaard, Italiaanse tuin en een bosje. Nu bijna zomer zal de tuin in volle bloei zijn en o zo groener, eigenlijk het moment om Villa Augustus en de tuinen weer te bezoeken. En dan vervolgens in het restaurant of op het grote terras genieten van een heerlijke lunch of een diner met verse groenten uit de tuin en een gekoeld glas wijn. Daarna een mooie wandeling door de tuinen en afsluiten met een overnachting in een van de vrolijke kamers in het hotel. Ik krijg alweer zin om te gaan!

Villa Augustus

Villa Augsutus, Oranjelaan 7, Dordrecht
Info en reserveren: www.villa-augustus.nl
Openingstijden
Restaurant
maandag t/m donderdag: 07.00 – 24.00 uur
vrijdag: 07.00 – 01.00 uur
zaterdag: 08.00 – 01.00 uur
zondag: 08.00 – 24.00 uur
(de keuken sluit om 22.45 uur)
Hotel: dag & nacht
Markt: dagelijks: 08.30 – 22.30 uur

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us: