Pepernoten- witte chocolade cheesecake-taart

Inmiddels is Sinterklaas alweer in het land en zullen vele dit weekend pakjesavond vieren. Met het hele gezin, vrienden of familie. Het is altijd een weer een gezellige tijd. Om alvast in de Sinterklaas-stemming te komen bedacht ik deze pepernoten-taart variant op de Rabarber-frambozen witte chocolade cheesecake-taart die ik afgelopen zomer maakte. Ik gebruikte witte chocolade callets omdat deze zo fijn smelten (o.a. verkrijgbaar bij een chocolaterie), maar je kunt natuurlijk ook een witte chocoladereep verbrokkelen voor deze taart. Ook als je geen pakjes-avond gaat vieren maar wel zin hebt in iets lekkers dan is deze taart zo gemaakt én super lekker!

beeldstrook-pepernotentaart

Als je de Rabarber en Frambozen vervangt door pepernoten maak je zo een heerlijke en feestelijke Sinterklaas-taart. Maak de taart van de voren een dag van te voren en hij smaakt nog lekkerder, wel koel bewaren uiteraard. De koekjes bodem kun je ook met pepernoten maken. Versier de taart met mooie strepen gesmolten witte chocolade voor een mooi decoratief effect. Doe de pepernoten-versiering pas als het allerlaatste zodat de pepernoten lekker knapperig blijven. Je kunt het recept hier downloaden.

Fijne Sinterklaas!

Op de foto: wit kopje + bordje POL servies van Nienke van de POL, goudkleurig lepeltje Madam Stoltz via Sissy-Boy Homeland, blauw servet  Dille & Kamille, vorkje + mes via De Bosrand Brocante

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Please follow and like us:
Tags: