Tips voor feestelijke tafelsetting

Tips voor feestelijke tafelsetting!

Gebruik de geschilderde pompoenen  als tafeldecoratie op de gedekte tafel voor het feestelijke diner. Hang er een mooi label aan en schrijf er een persoonlijke boodschap op voor je gasten. De pompoenlabels zijn speciaal gemaakt voor deze feesteditie van Oogstfestijn en kun je downloaden via de link in het magazine op pagina 19 om je eigen cadeautjes mee te stylen.

Pompoenen zijn lekker om te eten en mooi voor decoratie. Wij schilderden verschillende kleine pompoenen en kalebassen met Amazona Krijtverf. Het voordeel van krijtverf is dat het snel droogt. De krijtverf van Amazona is ook nog eens ecologsich afbreekbaar. Maar je kunt natuurlijk ook werken met oude verfpotten waarin nog wat verfresten zitten.

Bloemen kroonluchter

Maak je eigen droogbloemenhanger voor boven de feesttafel of guirlande aan de muur. Gebruik hiervoor droogbloemen, grassen en groene eucalyptus taken. Of kijk wat je nog in de tuin hebt staan, een mooie hortensia doet het ook altijd goed. De bolhortensia’s zorgen voor volume en drogen ook mooi op. Op tuinderij Eyckenstein hangen wij graag ook bloemen te drogen in de oranjerie. We doen dit om de zaden te drogen en voor volgende moestuin seizoen weer uit te kunnen zaaien. Ook laten we uitgebloeide bloemen staan voor voer voor de vogels in de wintermaanden, zoals bijvoorbeeld de zonnebloemen. Droogbloemen zorgen ook voor een warme en natuurlijke sfeer. En van aankleding met natuurlijke materialen en vooral droogbloemen worden we erg blij!

Werkwijze droogbloemenhanger

Voor de droogbloemenhanger gebruikten we een metalen ring en bonden er ijzerdraad kruislings omheen zodat er als het ware een wiel ontstaat. Hierdoor kun je er gemakkelijker de taken en bloemen aan binden. Hang de droogbloemenhanger met touw boven je eettafel voor een groots effect. En hang er ‘Dip-dye ballen gevuld met bloemen’ in verschillende hoogtes aan.

BYGGE – huisjes van Jurianne Matter

En heb je de leuke papieren huisjes die op de foto staan gezien? Ze zijn van ontwerpster Jurianne Matter! In haar ontwerpen spelen natuur, nordic, poëtisch en Dutch design een belangrijke hoofdrol. Haar papieren ontwerpen en textiel zijn Eco-friendly en fairtrade geproduceerd. BYGGE is een dorpje van 12 heel diverse huisjes: oud, urban, landelijk, knus en oud maar ook nieuw en modern. Het zijn echte prefab huisjes: voorgestanst en voorgerild. Zelfs de muren binnen zijn al voorzien van behang in een hippe botanische zwart wit print. Je hoeft de huisje alleen nog maar uit het voorgestanste papier te halen en de muren en daken op de aangegeven plek op elkaar te lijmen. Geef ze een mooi plekje op tafel of aan de muur zoals wij deden bij de blog over de DIY winterkransen.

Op de foto’s v.l.n.r.: Papieren kerstboom, papieren pompons, touw met gouddraad, glazen kerstballen, Led-verlichting, houten tuinbank via Intratuin. Zwart bestek Amefa, bruin gewafeld bord Bahne, zachtbruine borden Anita Le Grelle voor Serax, roze borden van KitchenTrend via Kookwinkel Oldenhof, vaas Clear van House Doctor, BYGGE tiny houses van Jurianne Matter, linnen plaiden kussens ByMölle, porseleinen hart BloomInspiration, servetten Dille & Kamille,
wijnglazen HK Living, stoel Fold It House Doctor, verf Amazona Krijtverf

Met dank aan: ByMölle, Amazona Krijtverf, Tuinderij Eyckenstein, Jurianne Matter en Kookwinkel Oldenhof

Please follow and like us: