Tuinderij Eyckenstein in Home&Garden!

Ik maakte met stylist Marloes Wolfs (TAS-styling) een leuke zomerse reportage op Tuinderij Eyckenstein en deze maand staat de reportage in de nazomer-editie van Home&Garden! In het moestuin-seizoen werk ik als vrijwilliger (naast mijn werk als fotografe) op zaterdagochtenden in Tuinderij Eyckenstein. Een prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk in Utrecht. De tuinderij ligt verscholen achter de bomen en als je in de tuin aan het werk bent lijkt het of je even in een andere wereld verblijft. Vooral op een mooie zomerse dag is het er heerlijk toeven.

beeldstrook_TuinderijEyckenstein01

De Tuinderij wordt geleid door tuinder Luuk Schouten in dienst van Landgoed Eyckenstein. Daarnaast werken er een hoop vrijwilligers gedurende het moestuin seizoen mee. Op de plaats van de huidige tuinderij lag vroeger de moestuin van hofstede Berkenstein. Het kassencomplex, de koude bakken en de oranjerie in de moestuin van Berkenstein zijn waarschijnlijk kort naar 1880 gebouwd. Afgelopen jaar zijn de oude orchideeënkas en druivenkas gerenoveerd en op 12 september door Landgoed eigenaar Otto van Boetzelaer en tuinder Luuk Schouten weer in gebruik genomen. Achterin de tuin bevind zich de kruidentuin van Agnes, waar je in de zomer workshops kunt volgen en verse bloemen kunt plukken.

beeldstrook_TuinderijEyckenstein02

Reden voor mij als fotograaf om Tuinderij Eyckenstein in beeld te brengen. Helemaal nu de kassen weer in oude staat zijn gerenoveerd en er prachtig bij staan. We hebben de tuinderij op verschillende manieren in beeld gebracht, niet alleen fotografeerde we de moestuin, ook maakte we een zomers gedekte tafel vol lekkere gerechtjes met groenten uit de moestuin midden in de tuinderij. We maakten o.a. een zomerse salade met verschillende gekleurde kersentomaten, een pompoentaartje met geitenkaas en een sinaasappel-bietensoepje. De recepten maakte ik samen met Luuk en kun je vinden op de blog www.landgoedgroenten.nl.

In de september-editie van Home&Garden staat de hele productie met inspirerend interview met Luuk & Agnes. Voor de Kruiden & Bloemenpluktuin van Agnes maakte we heerlijke taartjes, de recepten van deze taartjes vind je hier op de mijn blog van afgelopen zaterdag.

Meer info en data opendagen: www.landgoedgroenten.nl en www.agneskruiden.nl

Publicatie: Home & Garden nr. 08 September 2016
Fotografie & concept: Suzanne Paap, Styling: Marloes Wolfs (TAS-styling), assistent-styling: Hannah Romijn.
Met dank aan: Oldenhof Kookwinkel, Old Basics, Studio Nienke van de Pol, By Mölle, Tristan Frencken

Please follow and like us: