New African X Ceramics

New African and Ceramiclove

Bij BloomInspiration zijn we gek op keramiek en naast verzamelen van al dit moois zetten we ze ook graag op de foto. Voor de kleurtrend New African hebben we ook weer een mooie verzameling keramiek bij elkaar gevonden. En matchen ze weer o zo mooi bij elkaar in fijne ton sur ton tinten. In de blog New African: modern craft & traditions vertelden we je over productdesigner Ekaterina Semenova. In deze blog laten we je kennismaken met de Utrechtse productdesigner Hester de Wolff.

New African X Ceramics

Productdesigner Hester de Wolff
Onze eerste kennismaking met Hester was 2 jaar geleden tijdens de Design Week in Milaan in Ventura Lambrata. Zij exposeerde hier samen met een aantal andere studenten van de kunstacademie HKU in Utrecht met haar nog af te studeren werk. Hester onderzocht voor haar project Re-Collected hoe natuurlijke kleurpigmenten in keramiek konden worden verwerkt. De natuur is een belangrijke bron van inspiratie in haar werk, met name de verfijning, kleurcombinaties en texturen uit de natuur spreken haar erg aan. Ze onderzoekt en verzameld natuurlijke grondstoffen en dit proces resulteerde uiteindelijk tot een serie natuurlijk gekleurd servies waarin minimalisme en verfijning centraal staan en kleur de boventoon voert.

New African X Ceramics

Het verfijnde servies van Hester de Wolff is niet alleen liefjes, maar ook stoer door de combinatie roze met bruine en oranje tinten en textuur van de producten. Het zachtroze kopje is gemaakt met pigment verzameld uit speksteen en de grotere zacht-oranje kop van kalksteen. Wij combineerde ze in deze serie met producten uit de serie ‘Care for milk’ van productdesigner Ekaterina Semenova en bordje roze uit de serie Gradient servies van Studio H+E. Op het bordje van H+E ligt een heerlijke Millionaire’s Shortbread, het recept vind je hier.

Op de foto’s: kleurkaart geschilderd met krijtverf Rose, ondergrond geschilderd met krijtverf Café Glace van Amazona Krijtverf. bordje roze uit de serie Gradient servies van Studio H+E, plates en cup uit de serie ‘Care for milk’ van productdesigner Ekaterina Semenova, walnoot roze van Ditte Fisscher, lepeltjes grijs via Rescued.nl.

 

Please follow and like us: