Binnenkijken: vtwonen inspiratiehuizen Earth & Basic

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om de foto’s te bekijken van de beurzen die ik afgelopen periode heb bezocht. Waaronder de vtwonen & designbeurs in oktober. Ik kwam o.a. de foto’s tegen van het Earth huis, een warme en stijlvol ingerichte inspiratiewoonhuis van vtwonen. Zonde om niet te delen met jullie! Dit jaar stond vtwonen trouwens niet met een woonhuis op de beurs, maar kozen ze voor 3 verschillende thema’s. De thema’s voor dit jaar waren Earth, Basic en Green. Ik neem jullie graag mee naar de eerste 2 huizen. Het Earth House was het grootste inspiratiehuis ingericht door stylist Liza Wassenaar. Het complete huis was gevuld met aardse, terra en bruintinten in combinatie met natuurlijke materialen. Het Basic huis heeft een warm jasje aan, waarbij gewerkt is met bruin- en greigetinten en natuurlijke materialen. En is ingericht door stylist Kim van Rossenberg.

Warmte en rust

We hebben behoefte aan warmte en rust, een plek om ons terug te trekken. Vooral in de hectiek van ons dagelijkse leven, met alle prikkels die we krijgen van buitenaf. Maar dat niet alleen, we hebben ook behoefte om ons uit te loggen zodat we ons op kunnen laden. En waar kun je dat het best? Thuis in je eigen huis en daarom creëren we dan ook een plek waar we de rust en ontspanning kunnen vinden. Wel moet er ruimte zijn om te leven, te genieten met de mensen om je heen. Je ziet luxe en rijke stoffen gecombineerd met natuurlijke en duurzame materialen, die terugkomen in meubels en het interieur.

Terra Roze en Spiced Honey

2019 stond in het teken van warme en zachte kleuren, denk aan de kleurtrend Terra Roze. Warme kleuren als terracotta, sienna, koraaltinten en oker zagen we terug in het interieur. Ook Flexa speelde hier op in met de kleur van het jaar Spiced Honey, een honingkleurige tint met bijpassend kleurenpalet. De aardse kleuren en tinten passen goed bij retro-geïnspireerde accessoires en warme, aardse afwerkingen. In het Earth woonhuis zien we overigens ook de kleur roze. Niet het meisjesachtige zoete roze, maar een tint die wel wat weg heeft van zand, klei en de kleuren van de woestijn. Dit huis is aards. In het Basic huis zien we de de wartme terug door de bruin- en greigetinten in combinatie met veel natuurlijke materialen zoals hout, rotan en leer. Ook het komend jaar zullen we volop de kleurtrend terra roze in combinatie met bruintinten terug blijven zien in het interieur.

Natuurlijke accessoires & aardse tonen

Kenmerkend in het Earth inspiratiehuis zijn natuurlijke materialen en aardse kleuren in het interieur. Meubels gemaakt van rotan, bamboe of hout in meubels of woonaccessoires als kamerschermen en stoelen sluiten hier perfect bij aan. Invloeden van de retrostijl zie we terug in servies en vazen. Denk aan die retro-vazen uit de jaren ’70 en dan in een hedendaags jasje. De kleurtrends voor 2020 zijn dan ook volop geïnspireerd door de natuur. De houten keuken ontworpen door Fred Constant sluit hier helemaal bij aan. Trouwens is geen enkel materiaal die gebruikt is in het huis nep of een look-a-like. Door te werken met pure materialen, haal je de natuur naar binnen.’

Wabi Sabi in het interieur

De kunst van imperfectie is waar de Japanse interieurtrend voor staat. In een tijd waarbij men streeft naar perfectie is de Wabi Sabi trend een welkome filosofie. Zei men vroeger niet ‘je bent mooi zoals je bent’ of ‘ Ware schoonheid zit van binnen’? Wabi Sabi is juis gericht op de schoonheid van imperfectie. Een niet perfect geverfde muur, afgebladderd behang en servies met hier en daar een barst; het accepteren van imperfectie, sluit helemaal aan bij de Japanse interieurstijl Wabi Sabi.

Droogbloemen

Afgelopen zomer schreef ik al een blog over de droogbloemen trend. Ook op de woonbeurs zijn droogbloemen volop terug te zien in het interieur. Daarnaast zijn droogbloemen ook steeds vaker bij tuincentra, bloemen en woonwinkels te verkrijgen. Met de droogbloementrend haal je letterlijk de natuur naar binnen. Je kunt er ook volop mee decoreren in huis. Van een mooie tak in een vaas tot een compleet mini-museum ingericht met droogbloemen zoals vtwonen in de hal van het inspiratiehuis liet zien. De droogbloemen in cement is trouwens een leuke diy die ik al veel op instagram zag terugkomen na de woonbeurs!

Trendkleuren 2020

Dat bruintinten goed te combineren zijn met stoer roze, zandkleuren en clay-tinten heeft vtwonen dit jaar goed laten zien met hun inspiratiehuizen.  De kleurtrend zal komend jaar nog volop terug te zien zijn in combinatie met natuurlijke materialen en organische vormen. Om je huis in bruintinten te schilderen toont flink wat lef. Ik vind het zelf een prachtige combinatie, maar voorlopig houdt ik het nog even bij de huidige kleur.

Please follow and like us: